Home » Vakantietip
Trail View

Trail View van komoot brengt kaarten tot leven

Op een kaart kan je precies zien over welke paden je bergtocht loopt. Maar hoe die paden eruitzien en hoeveel techniek ze vereisen is hierbij echter niet altijd meteen duidelijk. Daarom lanceert komoot Trail View, een unieke technologie die kaarten tot leven brengt met behulp van gebruikersfoto’s. Zo kan je vooraf precies zien of een bergwandeling goed bij je past

Trail View stelt komootgebruikers in staat hun persoonlijke ervaringen met elkaar te delen, door middel van automatische beeldherkenning. Op de Trail View kaart zie je namelijk groene bolletjes staan. Dit zijn de locaties waar andere gebruikers die de route eerder hebben bezocht een foto hebben toegevoegd. Door op de bolletjes te klikken, komt de foto vervolgens tevoorschijn.

Kunstmatige intelligentie

Bij het selecteren van de foto’s maakt Trail View gebruikt van kunstmatige intelligentie (AI). Niet iedere geüploade foto komt namelijk op de kaart te staan. Trail view scant elke afbeelding eerst vooraf en laat alleen de foto’s die aan de vereiste criteria voldoen op de kaart verschijnen. Zo komen bijvoorbeeld alleen afbeeldingen waar het pad of de trail duidelijk zichtbaar is voor de screening. Ook foto’s met gezichten en dieren worden eruit gevist, evenals afbeeldingen van landschappen. Van de 15 miljoen foto’s die door de community van komoot werden ingestuurd, leven er na de selectie uiteindelijk 1 miljoen over. De verwachting is dat dit aantal nog verder zal toenemen, gezien de extra afbeeldingen die gebruikers zullen blijven toevoegen.

Je bergtocht plannen

Met Trail View voegt komoot een extra dimensie toe aan ‘normale’ kaarten, aangezien gebruikers hiermee vooraf hun bergwandelroutes kunnen bekijken. Zo kan je een goed beeld vormen van wat je onderweg te wachten staat en daardoor de routes kiezen die het beste aansluiten op jouw plannen, conditie en ervaring. Wil je een ontspannen dagtochtje in de bergen maken met het hele gezin? Dan kan je op de foto’s precies zien of de paden qua techniek ook voor kinderen geschikt zijn. Ben je daarentegen juist op zoek naar een uitdagende hike? In dat geval kan je Travel View gebruiken om te kijken of de route die je in de gedachten hebt goed aansluit op jouw techniek- en ervaringsniveau. Kortom: een handige tool voor ieder type bergliefhebber.

Screenshot van Trail View

Buiten-ervaring verbeteren

Rob Hermans, Product Manager Kaarten en Navigatie bij komoot, is dan ook enthousiast over deze innovatie: “Het is geweldig om een nieuwe technologie in te zetten, zeker deze die de buiten-ervaring van onze gebruikers zo direct verbeterd als Trail View dat doet. Dit nieuwe staaltje komoot techniek geeft je levensechte foto’s van wat je je wellicht hebt voorgesteld, zo hoef je niet te aarzelen over wat er gaat komen! We zitten in een bevoorrechte positie om zo'n grote hoeveelheid data van onze gebruikers te kunnen delen en toepassen zodat de hele community daarmee werkelijk zijn voordeel kan doen.”

Probeer het hier zelf uit door de Trail View kaart te selecteren

 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95)