Home » Vakantietip
met de trein naar zwitserland

Waarom met de trein naar Zwitserland gaan zo’n goed idee is

Op vakantie gaan in Zwitserland, een heerlijk idee! Vooral voor mensen met een passie voor de natuur zijn de mooie bezienswaardigheden en een hike door de prachtige Zwitserse Alpen zeker een aanrader. Maar op welke manier reis je hier naartoe?

Veel mensen kiezen vaak voor de auto of voor het vliegtuig, maar komen onderweg vaak toch een aantal nadelen tegen. Lange ritten in de auto, vieze tankstations, krappe stoelen in het vliegtuig of lange wachtrijen op het vliegveld. Veel mensen vergeten dat er nog een comfortabelere en daarnaast, milieuvriendelijkere oplossing is voor deze reis. Juist ja, met de trein naar Zwitserland!

Verzorgde rondreis

Bij een treinreis Zwitserland wordt je rondgeleid langs de mooiste plekjes door heel Zwitserland heen. Het is een geweldige ervaring om door middel van een trein jezelf te laten vervoeren naar de meest prachtige bezienswaardigheden, zonder dat je hier zelf voor hoeft te rijden. Een voordeel van de treinen in Zwitserland is, is dat deze treinen niets te vergelijken zijn met onze Nederlandse Spoorwegen. Vooral de bekende Zwitserse treinen zoals bijvoorbeeld de treinreizen van Glacier Express, Pilatusbahn en Goldenpass Line zijn uitermate verzorgde, en altijd super schone, treinreizen. De treinen hebben bijvoorbeeld half ronde tafels die gedekt zijn met linnen en waar je aan kunt zitten in je heerlijke zwarte, leren en comfortabele stoel. De serveersters die in de treinen rondlopen hebben alle tijd voor jouw wensen, en dit allemaal terwijl jij op je dooie gemak uit het raam kijkt naar de prachtige Alpen. 

Autoloos in Zwitserland

Wanneer je uit de trein stapt op jouw eindbestemming, zul je vaak terechtkomen in dorpjes waar jou één ding gelijk opvalt: de mooiste plekken in het centrum of in een dorp zijn grotendeels autoluwe plekken. Of te wel, mocht je wel met de auto richting Zwitserland zijn gegaan, heb je een grote kans dat je deze plekken niet makkelijk zou kunnen bereiken zonder trein. Naast dat er veel autoluwe plekken zijn, heeft Zwitserland ook een hoop mooie plekken en dorpjes die zo hoog in de bergen liggen, dat hier helemaal geen autoweg naartoe leidt. Hier zul je alleen kunnen komen door middel van trein op een tandradspoorweg of met een kabelbaan. Kortom, helemaal geen verkeerd idee om geen auto bij je te hebben in Zwitserland. 

Verklein je ecologische voetafdruk

Door met de trein naar Zwitserland te reizen voorkom je dat je een hoop CO2 uitstoot door jouw manier van reizen. Want zelfs als je met je elektrische auto naar Zwitserland reist, stoot je nog 13 keer meer CO2 uit dan als je met de trein naar Zwitserland zou reizen. Ook werken Zwitserse treinen voor meer dan 90% op waterkracht, waardoor ze dus geen fossiele brandstoffen verbruiken. Door naar Zwitserland te reizen met de trein, verklein je je ecologische voetafdruk dus aanzienlijk. 

 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?