Home » Vakantietip

Wandelen tijdens een vakantie in het buitenland: dit zijn de beste tips

Ben jij een echte liefhebber van wandelen? Dan is de kans groot dat je ook tijdens een vakantie in het buitenland mooie wandelgebieden gaat ontdekken. Of dit nu een vlakke route is of een route door de bergen: wandelen tijdens een vakantie kan ontzettend mooi zijn. Je zou zelfs voor een echte wandelvakantie kunnen kiezen. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal aan denken als je gaat wandelen in het buitenland? Wij geven je wat handige tips, dus lees snel verder.

Goede wandelstokken

Wat ook kan bijdragen aan goede wandelingen tijdens jouw vakantie, zijn wandelstokken. Waar je hierbij zeker naar kunt kijken, zijn nordic walking stokken. Deze stokken bieden jou extra ondersteuning en zijn geschikt voor verschillende soorten wandelingen op vlak terrein dat niet té rotsig is. Kies je echt voor een wandeling door de bergen, dan kun je misschien beter gaan voor een trekkingstok. Kijk in ieder geval goed welk soort wandelstokken geschikt zijn voor de wandelingen die jij denkt te maken tijdens jouw vakantie.

Ga in Nederland al veel wandelen

Misschien lijkt het je een leuk idee om spontaan in het buitenland ineens veel te gaan wandelen. Als je echter in Nederland zelf nauwelijks wandelt, kan dit straks een flinke tegenvaller worden. Bereid je er dus goed op voor als je van plan bent om veel te wandelen op vakantie. Ga in jouw eigen omgeving eens op zoek naar leuke wandelroutes, waarbij de ene route wat lastiger is dan de andere. Op deze manier ben je straks al wat gewend als je op de vakantiebestemming aankomt en zal het je makkelijker afgaan.

Zoek van tevoren mooie routes uit

Een handige tip die je in je achterhoofd kunt houden als je van plan bent om te gaan wandelen op vakantie, is om van tevoren alvast mooie wandelgebieden en routes uit te zoeken. Op deze manier kun je jezelf beter voorbereiden op wat je te wachten staat. Kies je bijvoorbeeld voor een route door de bergen, dan is het verstandig om je hier goed op te kleden. Kies je voor een wat simpelere route, dan kun je uiteraard kiezen voor een andere uitrusting.

Goede wandelschoenen

Wat je absoluut nodig hebt als je gaat wandelen tijdens een vakantie in het buitenland, zijn goede wandelschoenen. Als je deze niet hebt en gewoon op normale schoenen gaat wandelen, is de kans groot dat je het niet lang volhoudt. Zere voeten en blaren: je zit er natuurlijk niet op te wachten. Als je al snel zere voeten hebt, is het namelijk ook niet leuk meer om verder te gaan wandelen op vakantie. Zorg er daarom echt voor dat je beschikt over goede wandelschoenen. Zorg dat deze goed aansluiten op je voeten en dat deze stevig zijn en comfortabel zitten. Het is tenslotte van belang dat je een aardig stuk kunt lopen met goede wandelschoenen!

Wandelsokken

Naast de juiste wandelschoenen zijn ook wandelsokken een echte musthave. Wandelsokken zijn hier tenslotte speciaal voor gemaakt, dus het is aan te raden om deze te gaan dragen. Goede wandelsokken zijn gemaakt van wol, synthetisch materiaal of een combinatie hiervan. Kies bij wandelsokken absoluut niet voor katoenen sokken. Waarom niet? Omdat deze sokken niet in staat zijn om snel zweet af te voeren, waardoor de kans groter is dat je eerder last krijgt van zere voeten. Daarnaast is het goed om voor sokken te kiezen die niet te strak om je voet heen zitten, maar ook niet te los. Een juiste pasvorm is hierbij enorm belangrijk om zo goed en comfortabel mogelijk te kunnen wandelen.

Bovenstaande tips kun je goed in gedachten houden als jij een vakantie op de planning hebt staan waar je veel denkt te gaan wandelen. Hiermee kom je namelijk al een heel eind en kun je extra genieten!

 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past