Home » Vakantietip
Wandelen in Vierhofen

Wandelvakantie in Viehhofen, midden in de prachtige Oostenrijkse Alpen

"Te voet kan men beter zien", zei de schilder Paul Klee. Maar eigenlijk spreekt een wandeling al onze zintuigen aan. We voelen, ruiken en horen intensiever en nemen zo onze hele omgeving beter waar. Dompel uzelf onder in de natuur en geniet van de stilte in de bergen.

Zowel voor wandelaars die genieten van een ontspannen bergwandeling als voor fervent bergbeklimmers is Viehhofen de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de oogverblindende details van de glooiende grasbergen tot wel 2.000 m hoogte. Of het nu op de Saalachtaler Höhenweg is met uitzicht op de Leoganger Steinbergen, op de 3-Gipfel-Tour tijdens een wandeling van bergtop naar bergtop of op de Schmittenhöhe met een indrukwekkend uitzicht op het Zellbekken en tot wel dertig toppen van 3.000 meter.

Wandelen in Vierhofen

Tijdens uw tochten komt u tal van natuurspektakels en beschermde natuurgebieden tegen, zoals de Viehhofener Lacken langs de Höhenweg of de spierwitte katoengrasweiden onder de Geierkogel. Maar dat is nog niet alles, Viehhofen is aangesloten op het uitgebreide netwerk van wandelpaden van Saalbach Hinterglemm, Zell am See én Saalfelden Leogang en biedt u een grote keuze aan dag- tot langeafstandswandelingen.

Herinnert u zich de laatste overwinning van een berg tot aan de top? De huid is plakkerig, het haar in de nek vochtig, het voorhoofd bedekt met zweet en de kuiten branden ….. en toch is dit het beste gevoel dat er is, om bovenop de top aan te komen. Bij langeafstandswandelingen is de rugzak behoorlijk zwaar, nietwaar? Ook daar hebben wij een oplossing voor! Namelijk wandelen zonder bagage, laat de bagage handig van accommodatie naar accommodatie brengen. Tijdens uw langeafstandswandelvakantie hoeft u dan alleen nog te zorgen voor uw beklimming naar de top.

Geierkogel Vierhofen

En voor de zomer van 2023 hebben we onze gasten nog een extra te bieden. De Viehhofen Zomerkaart! Een inclusief kaart die u met de zomerliften gratis boven op de Schmittenhöhe brengt, gratis toegang tot de strandbaden voor een koele verfrissing aan de Zeller See en een fantastisch panorama op één van de boottochten.

Hut of hotel

Vind uw ideale startpunt voor een wandelvakantie bij ons in Viehhofen, waar u wordt verwend met Oostenrijkse gastvrijheid, van kleine pensions tot appartementen en van berghutten tot 4-sterrenhotels.

U komt als gast en wordt een vriend.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.