Home » Vakantietip
Wandelen in Valle dei Laghi trentino

Wijn en wandelen in Trentino

Valle dei Laghi (vertaald: Vallei van de meren) ligt in Trentino tussen de stad Trento, de bergen van de Brenta Dolomieten en het Gardameer. Je vindt er loodrechte rotswanden die een paradijs vormen voor klimmers, maar je vindt er ook veel water en hellingen waar de wijngaarden tot hun recht komen. Daar groeien de Nosiola druiven in ideale condities. Vooral in de middag, als de wind uit het zuiden ‘Ora’ vanaf het Gardameer als een bries over de wijnranken gaat terwijl de zon ook haar werk doet. De wijnen die hier voornamelijk worden geproduceerd zijn de Trentino Nosiola en Trentino Doc Vin Santo.

Nosiola route; 4 wandelroutes langs wijngaarden en wijnkelders

Precies hier in Valle dei Laghi zijn er 4 wandelroutes waarmee je deze wijngaarden, maar ook de wijnboeren én hun wijnkelders kan verkennen en ontmoeten. Langs de wandelpaden zijn ook bijzondere kerkjes te bezichtigen en kun je tijdens het lopen genieten van de bossen, het uitzicht op de omringende bergen of de Sarca rivier door het dal.

De losse routes (lussen) zijn tussen de 5 en 10 kilometer lang en zijn ook prima met kinderen te doen, waarbij diverse wijnkelders kunnen worden bezocht. Daar zijn ook proeverijen mogelijk, met natuurlijk een sapje voor de kinderen.

Wie de gehele route in één keer wil lopen (ca 20 km) start bij het meer van Cavedine (lago di Cavedine) om te eindigen bij het romantische kasteel van Toblino bij het gelijknamige meer.

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt