Home » Vakantietip
met de auto naar de bergen

Wil jij met de auto naar de bergen?

Oostenrijk wordt natuurlijk vooral gezien als wintersportland bij uitstek, maar wist je dat je er in de zomer ook heerlijk kunt vertoeven? Je kunt er schitterend kamperen op de berghellingen en prachtige wandelingen maken in de zon. Maar dan moet je er eerst komen. Als jij met de auto naar Oostenrijk wilt, dan is het wel van belang dat je een auto hebt die de bergpassen kan handelen. Zeker als je er ook nog een caravan achter wilt hangen. Ben je toch al toe aan een andere auto? Dan loont het de moeite om eens te kijken op Auto.nl. Je kunt hier een occasion kopen van ieder gewenst merk. Dus ook stevige auto’s met trekhaak die zéker geschikt zijn voor een rit door de bergen.

Wat ga je doen in de bergen?

Wil je gaan kamperen in de bergen? Dan is Oostenrijk écht de perfecte locatie. Je vindt hier schitterende campings in alle soorten en maten. Van grote campings met alles erop en eraan, tot kleine (boeren) campings waar je zelf voor je vermaak moet zorgen. Zo’n luxe camping is natuurlijk ideaal wanneer je met de kinderen op vakantie gaat. Je zorgt er dan voor dat je ook nog wat tijd voor jezelf hebt. Ga je eigenlijk alleen voor het wandelen en het ontdekken van de natuur naar Oostenrijk? Dan kun je toe met een veel minder luxe camping. Een boerencamping voldoet dan prima aan je wensen en eisen. Maar je moet er dus wel, met caravan of vouwwagen, kunnen komen. En daarvoor heb je een goede auto mét trekhaak nodig.

Verblijf je liever in een huisje? Dan is een auto met trekhaak natuurlijk niet direct nodig. Je kunt dan alle benodigdheden voor je verblijf gewoon in de auto doen. Het is wel van belang dat de auto voldoende trekkracht heeft. Een bergpas kan flink steil zijn en je wilt niet heel langzaam weer achteruit de berg afzakken.

Waar moet je op letten voor je vertrekt?

Je hebt in Oostenrijk voor personenauto’s geen milieuvignet nodig, maar een tolvignet is wel verplicht. Je kunt hier onderuit komen door geen gebruik te maken van de snelwegen. Kom je dan per ongeluk tóch op een snelweg? Dan is de boete van € 120,00 een flinke. Een tolvignet kun je gewoon aan de grens kopen. Dit vignet staat op kenteken en dient op de juiste manier op de voor- of achterruit van de auto geplakt te worden.
De Oostenrijkse overheid eist dat je de volgende zaken meeneemt in de auto: een gevarendriehoek, een veiligheidsvest (één voor iedere inzittende van de auto) en een verbanddoos. Zorg ervoor dat de verbanddoos niet over de datum en compleet is.

Ook is het altijd handig (en verstandig) om voor een lange rit je auto even te laten checken door de garage. Neem je ook reservelampjes, een reservewiel en een krik mee? De kans dat je die nodig hebt is maar klein, maar beter mee verlegen dan om verlegen, toch?

Veel plezier in de prachtige bergen van Oostenrijk!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?