Naar de berg Sciliar (Schlern) Foto Alessandra Cimatti

Naar de berg Sciliar (Schlern)

Duur: 

6 uur

Startplaats: 

Alpe di Siusi - Compaccio (1855 m)

Hoogste punt: 2563 m
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Omschrijving: De weg naar de Alpe di Siusi is vanaf 9 uur ’s ochtends voor autoverkeer afgesloten. Je kan het beste de gondelbaan van Siusi naar Compaccio (1855 m) nemen. Daarna gaat het te voet verder over goed gemarkeerde paden over de Alpe di Siusi naar de Saltner Schwaige (1830 m).

Hier begint de klim naar de hoogvlakte van de berg Sciliar en naar de berghut Schlernhaus (2450 m; groot gebouw, ‘s zomers geopend); vanaf Kompatsch 3 uur. Middagpauze in de historische berghut die in 1885 werd gebouwd door de afdeling Bozen van de Duitse en Oostenrijkse Alpenvereniging (tip: bestel Kaiserschmarrn!).

Bij goed weer is het de moeite waard om de 20 minuten durende klim naar de Monte Pez (2563 m), de eigenlijke top van de Sciliar met het kruis, te ondernemen. De afdaling gaat over pad nr. 2 via de alm naar het zadel van de Tschafon (2020 m). Hiervandaan loop je door de kloof met de illustere naam ‘Bärenfalle’ (Berenval) bergaf naar Weißlahnbad bij het dorp Tires (1200 m). Daar brengt een shuttlebus je terug naar Suisi (de dienstregeling hangt bij het loket van de kabelbaan).

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!