GR92.Cap de Creus.Alex Gosteli.foto Turisme Costa Brava i Girona

Wandelen langs de Costa Brava: GR 92

Duur: 

meerdaagse tocht

Startplaats: 

Blanes

Dit is een langeafstandswandeling met een lage tot gemiddelde moeilijkheidsgraad. De route volgt de kust van Girona, met een prachtige uitzicht op de baaien en de kleine dorpjes langs de kust van de Costa Brava en de Middelandse Zee. De route loopt volledig langs de kustlijn, waardoor wandelaars de kans krijgen om te genieten van fantastische uitzichten over zee. Hier en daar wijkt het pad van de kust af en gaat het landinwaards door gebieden met prachtige natuur.

GR92, in het Parc Natural del Cap de Creus -foto: Oriol Clavera

Een deel van de route loopt langs de Cami de Ronda, een traject waar de route goed toegankelijk is voor het hele gezin. De route loopt langs een aantal prachtige natuurlijke attracties, waaronder het Parc Natural del Cap de Creus, Parc Natural des Aiguamolls de l´Empordà en het Parc Natural del Montgri, Illes Medes i Baix Ter.

GR92,Cap de Creus. Itiner+ánnia. foto Patronat Turisme Costa Brava i GironaGR92,Cap de Creus. Itiner+ánnia. foto Patronat Turisme Costa Brava i Girona

Het gedeelte van de wandeling dat door Girona loopt kan in tien etappes worden afgelegd, of in losse delen door te beginnen in één van de stadjes aan de route. Het wordt aanbevolen om even de VVV-kantoren in de verschillende stadjes te gaan voor meer informatie. De route start in Blanes of in Port Bou, afhankelijk of je van het noorden naar het zuiden wil, of andersom.  

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past