Hoher Göll

Wandelroute naar de Hoher Göll (2522 m)

Duur: 

6 uur

Startplaats: 

Bergstation Jenner

Karakter: hoogalpine klautertocht, (niet te moeilijke) klettersteig. Pas op voor verijzing! Onder omstandigheden met sneeuw en ijs af te raden.
Tocht: vanaf het Jennerbahnstation eerst richting Carl-von-Stahl-Haus, maar al snel meer naar links, richting de Pfaffenkegeln (de 452). Het gaat hier zeer steil omhoog, maar het pad is nog goed te belopen. De route gaat richting de Hohes Brett en passeert kort onder de top een oud jagerskruis. Vanaf de Pfaffenkegeln gaat een graat, soms wat breder, soms wat smaller, richting de top van de Hohes Brett (2340 m).

De mooie graat volgen naar de top van de Archenköpfe (2391 m). Hier wordt het lastiger de graat te volgen. Staalkabels en ijzeren beugels helpen en een klettersteiguitrusting is hier voor minder geoefenden zeker aan te raden. Bij verijzing of sneeuw gevaarlijk! De prachtige graat leidt naar de Göllscharte. Hier ligt eigenlijk het hele jaar door oude, harde sneeuw opgehoopt, die doorgaans echter geen problemen oplevert. Nu omhoog naar de top van de Hoher Göll, de graat noordwaarts volgend. Zelfde route terug.

Vertrek- en eindpunt: bergstation Jenner (1800 m).
Duur en hoogteverschil: 6 uur, 700 m stijgen en dalen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer