Zicht op de Schneibstein. Door Bbb auf wikivoyage shared

Wandeltocht naar de Schneibstein (2276 m) in Duitsland

Duur: 

4 uur

Startplaats: 

Bergstation Jenner

Vertrek- en eindpunt: Bergstation Jenner (1800 m).
Duur en hoogteverschil: 4 uur, 500 m stijgen en dalen.

Karakter: gemarkeerde paden, op de Schneibstein rotsachtig. De Schneibstein vangt veel wind en is onbeschut. Bij goed weer daarentegen biedt de Schneibstein de mooiste vergezichten van de Beierse Alpen!

Tocht: wie vanaf de Jennerbahn start, moet zeker even de moeite nemen in tien minuten naar de top van de Jenner te lopen en daar te genieten van het uitzicht op de Königssee. Volg daarna het pad over de kam, duidelijk aangegeven en niet te missen, richting het Carl-von-Stahl-Haus. Door het Schneibsteinhaus op deze manier rechts te laten liggen, wordt niet onnodig hoogte verloren. Vanaf het Carl-von-Stahl-Haus is het pad goed te zien en bijna tot boven met het blote oog te volgen.

De route volgt de kam, rechts ligt de Teufelsgemäuer, een steile wand. Duidelijk zijn vanuit de hoogte de paden te zien die aan de Oostenrijkse zijde van het natuurgebied naar de Jochalm leiden. Prachtig vergezicht naar Watzmann, Hohes Brett, Hoher Göll en het Hagengebergte in Oostenrijk. Wie verder gaat naar de Seeleinsee, kan het pad volgen. Hou bij de Windscharte wel even het verloop van de 416 in de gaten.

Alternatief: verlengen met een overschrijding van de Schneibstein en een afdaling richting zuiden, naar de Seeleinsee. Vandaar weer via de 497 en de Königsbachalm terug naar het Mittelstation van de Jennerbahn. In dat geval moet totaal 1100 m afgedaald worden; reken ongeveer 6-7 uur looptijd.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!