Home » Blogs
Foto TVB Mayrhofen Gabi Huber

3 wandelroutes met uitzicht rond Mayrhofen

7 juli, 2017 - 15:00 - Redactie

Een bergvakantie is natuurlijk niet compleet zonder dat je hebt genoten van een mooi uitzicht. Daarom hebben we hier drie mooie bergwandelroutes met mooie uitzichten rondom Mayrhofen voor je op een rijtje gezet. 

Hollenzen. Foto Steffi Eder

Mayrhofen – Hollenzen, door het Scheulingwald

Een lichte wandeling voor bergwandelaars die ontspannen op pad willen. De wandelroute voert door het laatste beboste gedeelte van het Zillertal: het Scheulingwald. De route start bij het Europahaus in Mayrhofen. Vanaf daar ga je eerst naar het oosten, maar al snel pik je de route naar Hollenzen op. De heuvelachtige route loopt langs de bosrand. Op het hoogste punt kun je genieten van het uitzicht!

Steinerkogel. Foto Elisabeth Kroll

Een ’s zomers en ’s winters uitzicht Steinerkogel

Ook deze wandeling start bij het Europahuis in Mayrhofen. Volg de Siegelergasse en de Brandbergstraße. Dan kom je bij het Waldkreuz na ongeveer tien minuten. Daar neem je route vijf naar boven naar Stainerkogl. Onderweg kom je een klein kapelletje tegen. Vergeet ook niet om je heen te kijken, want je hebt een prachtig uitzicht op het berglandschap van het Zillertal. Vlak voor het einde van de route kom je bij een startplaats van paragliders. Daar heb je ook een mooi uitzicht over de daken van Mayrhofen. En als je er in de winter bent, staat daar ook een mooie kerstboom!

Kolmhaus. Foto Steffi Eder

Kolmhaus, uitzicht op de Huisberg van Mayrhofen

Deze wandeling bidet je een prachtig uitzicht richting Kolmhaus. Neem vanaf Gasthof Thanner route 8 over de Bergmähderweg naar het Kolmhaus. Zodra je op een hoogte van 1000 meter komt, ruik je de alpenbloemen. De klim is behoorlijk steil, en je flesje water bijvullen bij een bron. Maar vergeet daar niet om even om je heen te kijken, want hier heb je ook een prachtig uitzicht op de Ahornspitze. Als je bijna boven bent, vind je nog zo’n mooi uitzichtpunt, waar je nog even een selfie mét de Ahornspitze kunt maken!

Wil je meer wandelingen rondom Mayrhofen maken? Hier vind je nog meer bergwandelroutes rondom Mayrhofen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?