Home » Blogs
Foto: Zillertal Arena

6 Themawandelroutes om het Zillertal te ontdekken

5 juli, 2017 - 15:23 - Redactie

Het Zillertal in Oostenrijk heeft meer dan vierhonderd kilometer aan wandelroutes voor je klaar liggen. Van korte, makkelijke wandelingen tot lange zware bergtochten. Met deze wandelingen kun je het Zillertal makkelijk verkennen. En tegelijk kom je op veel plekken langs de wandelroutes iets te weten over de omgeving, de natuur en de tradities en cultuur van het Zillertal.

 Zillertal Arena

1. Holzweg

De Holzweg die in het het centrum van Zell am Ziller begint, is een themawanddelpad voor de hele familie. De drie kilometer lange wandelroute heeft 290 hoogtemeters, dus onderweg heb je zeker wat te doen. Onderweg is er van alles te zien en te leren over het bos, dankzij de Erlebnisstations die je langs de route tegen komt. Zo kunnen jong en oud kennis maken met de omgeving en de natuur in het Zillertal.  

Lees meer

 Zillertal Arena

2. De Jodelwandelweg

Jodelen hoort natuurlijk bij de Alpen en tijdens deze wandeling kun je zelf (leren) mee jodelen. Deze wandeling begint bij het bergstation van de Dorfbahn in Königsleiten en voert je langs een aantal informatiepunten waar je kan (leren) mee jodelen. De jodel wordt bij de informatiepunten eerst voorgespeeld, en daarna kun je die zelf na-jodelen. Deze wandelroute kun je ook onder begeleiding van een gids lopen, dan krijg je een heuse jodel-cursus. Dan moet je je wel van te voren aanmelden.

Lees meer

 Zillertal Arena

3. Panoramaweg Rosenalm- Kreithutte

In de bergen is natuurlijk niks zo mooi als genieten van het uitzicht tijdens een panoramaweg. Kun jij alle toppen die je ziet herkennen? Vanaf het bergstation van de de Rosenalmbahn loop je een korte route richting de Kreithütte. Onderweg hoef je niet heel veel te klimmen, dus de route is toegankelijk voor iedereen. Op het terras bij de Kreithutte kun je nog nog blijven genieten van het uitzicht.

Lees meer

 Zillertal Arena

4. Kruisweg Gerlosberg

Deze wandelroute klimt naar de kapel op de Gerlosberg. Vanaf pension Waldheim steek je de Gerlosbach over naar de Gerlosberg op. Een aardige klim, want in twee kilometer klim je 330 meter. Als ze het aan kunnen, kunnen de kinderen mee.

Lees meer

 Zillertal Arena

5. Erlebnisreichweg  Gerlos

Deze route loopt in drie kilometer door het dal van Gerlos naar Gmünd. Doordat je in het dal bijft, heeft het pad maar zo’n 60 hoogtemeter en dat maakt het pad geschikt voor het hele gezin. Onderweg kom je bijzondere kunstwerken tegen. Veel kunstwerken zijn houtsnijwerk en zijn soms wel drie meter hoog! Onderweg hoor je het water ruisen en heb je tijd en ruimte om de natuur én kunst te beleven.

Lees meer

 Zillertal Arena

6. Het Tierlehrpad

Welke dieren kom je onderweg tegen? Tijdens deze rustige wandeling wandel je door het groene dal van de Schwarzach naar het Jauzenstation Schwarzachalm. Onderweg krijg je informatie over alle dieren die in het gebied rondlopen en –vliegen. Zo kom je alles te weten over gemzen, adelaars en natuurlijk murmeltieren.

Lees meer

 

Foto's: Zillertal Arena 

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen