Home » Blogs
Foto: (C) Naturpark Zillertaler Alpen

Bergwandelen in het Zillertal, hier moet je rekening mee houden

25 augustus, 2017 - 17:13 - Redactie

De bergen rond het Oostenrijkse Mayrhofen en het Zillertal zijn een paradijs voor bergwandelaars. In het gebied ligt meer dan duizend kilometer aan bergwandelroutes. Van korte dagtochten tot lange meerdaagse bergwandelingen. Maar voordat je op pad gaat in de bergen rond Mayrhofen, moet je wel met aantal zaken rekening houden.

Welke tocht ga je lopen?

Alles valt of staat met het kiezen van de juiste tocht. Je wil natuurlijk door uitdagende en mooie natuur lopen, maar de tocht moet wel bij je kunnen passen. Vraag daarom zo veel mogelijk informatie over je tocht op, via internet of de lokale toerismebureaus. Zorg voor aanvang van je wandeling dat je een antwoord op de volgende vragen hebt:

Kan ik de tocht aan? Ben ik technisch in staat de tocht te lopen; is mijn conditie goed genoeg? Houd daarbij ook rekening met je reisgezelschap!
Hoe lang ga ik over de tocht doen? Houd daarbij ook rekening met wat rustmomenten onderweg!
Hoe kom je bij het beginpunt? En hoe kom je vanaf het eindpunt weer bij je hotel?

Tip: Er zijn interactieve kaarten van het berggebied rond Mayrhofen beschikbaar, zodat je al een groot deel van je voorbereiding thuis kan doen.

Wat kom je onderweg tegen?

Voorkom dat je tijdens je tocht voor onverwachte verassingen komt te staan. Weet wat je onderweg mogelijk extra tijd of energie gaat kosten. Hoe steil is de route? Zit er een lastige passage in de tocht en zo ja, hoe pak je die passage aan? Loopt de route door beschut of juist door open terrein? En laat het weer het toe dat ik die route loop?

Eten onderweg

Even pauze nemen om de voeten wat te laten rusten, hoort er natuurlijk bij. Net als eten en drinken. Dus zijn er langs je route voldoende plekken om even een pauze in te lassen, bijvoorbeeld bij een Alm? Neem ook zelf voldoende mee. Een paar mueslirepen en voldoende water horen sowieso al in je rugzak, maar neem voor een langere tocht ook zeker een lekkere lunch mee, met voldoende koolhydraten om flink wat energie uit te halen voor het vervolg van je bergwandeling.

Check het weerbericht

Check kort voor vertrek altijd de weersverwachting. Het weer kan snel omslaan. Zorg ervoor dat je altijd een plan b paraat hebt, voor als het weer omslaat, of plan van te voren al een andere tocht. Hier vind je het lokale weerbericht voor Mayrhofen. Een andere goede website voor de weersverwachting rondom Mayrhofen is die van de ZAMG.

Wat moet er mee?

Een bergwandeling is alleen leuk als je alle benodigde spullen bij je hebt. Je wandelschoenen moeten geschikt zijn voor het soort paden dat je gaat bewandelen. Zorg dat je ook voldoende kleding bij je hebt, voor als het weer omslaat. Een zonnebril en zonnebrand met een hoge factor mogen ook niet ontbreken in je rugzak, net als een setje (blaren)pleisters.

Heb je aan alles gedacht? Dan kun je op pad rondom Mayrhofen!

Foto: (C) Naturpark Zillertaler Alpen

 

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling