Home » Blogs
Step Outside

Een les op Mount Damavand

2 november, 2017 - 15:36 - Redactie

“We lopen naar beneden vanaf Mount Damavand. We hebben de top niet gehaald en dat komt door mij. Geveld door  hoogteziekte die me flink heeft verzwakt zijn we genoodzaakt om af te dalen. Ik ben op, ik wil ook niet meer. Gedachtes waar ik niet trots op ben wisselen zich af met schuldgevoelens. Zonder mij had de ander de top gehaald. Sterker nog, ik had de top makkelijk moeten kunnen halen. Ik heb dus duidelijk gefaald. De vermoeidheid komt steeds verder naar boven en mijn ogen lopen vol met tranen. Shit, ik dacht dat ik dit ondertussen wel onder controle had. Van kleins af aan wil ik presteren. Ik wil het goed doen en ook laten zien dat ik van alles kan. Aan de buitenwereld en ook aan mezelf.  Opgeven is geen optie. En nu hebben we de bewuste keuze gemaakt om op te geven. Dat doet pijn. Dit herken ik van mezelf en ik heb het inmiddels redelijk goed onder controle. Prestatie is niet alles. Toch steken oude, hardnekkige patronen in dit soort situaties weer de kop op. Ik raap mijn moed bij elkaar en bespreek dit met mijn partner. Dit voelt goed en is ook nodig. Na ons gesprek voel ik me opgelucht, sterker en kan ik dingen weer in perspectief plaatsen. Ik voel me niet meer schuldig. “

Dit is wat we doen, wat we willen overbrengen met ons bedrijf Step Outside.
Soms kan je het niet alleen. En heb je de ander nodig om te reflecteren op je eigen gedrag, je gedachtes uit te dagen of je een spiegel voor te houden. Met name in situaties waarin je het moeilijk hebt. Voor ons beiden zijn deze momenten erg waardevol. Ze komen voornamelijk naar voren wanneer je jezelf op fysiek gebied uitdaagt Dan presenteren patronen zich letterlijk en heel duidelijk. De coaches van Step Outside gaan in zo’n momenten met je in gesprek en kan je helpen dit door te vertalen naar het dagelijks leven. Want bewust of onbewust spelen deze zaken in je dagelijks leven ook een rol.

Step Outside

Afstand van je drukke leven

Wanneer je op pad gaat voor een nieuw outdooravontuur neem je even afstand van je drukke en soms luxe leventje. Deze afstand zorgt voor nieuwe energie, rust en ruimte. Dat geeft een unieke mogelijkheid om eens stil te staan bij jezelf, bij je gedrag, je leefstijl, je loopbaan en de keuzes en doelen die je wilt maken of al gemaakt hebt.  Je wordt met je positieve eigenschappen en valkuilen geconfronteerd. Al doende leer je, vanuit je eigen ervaringen, waardoor het veel meer impact heeft dan wanneer je iets vanuit de schoolbanken leert; oftewel ervarend leren.

Wie ben ik?

Vragen als: ‘Wie ben ik? Waar hoor ik thuis? Hoe wil ik mijn leven invullen? Waar word ik gelukkig van? Wat wil ik met mijn leven? Is dit alles?’ stellen we ons allemaal wel eens. Het antwoord op deze vragen kan aan verandering onderhevig zijn. Het heeft namelijk alles te maken met de ontwikkeling die je als persoon doormaakt, namelijk je identiteitsontwikkeling. En dit is een kwetsbaars iets. Daarvoor moet je op je eigen inzichten kunnen vertrouwen, keuzes durven maken en soms de controle durven loslaten. Niet voor iedereen even gemakkelijk. En vaak niet op te lossen in je eentje. Iemand die je kan helpen je gedachtes te ordenen of inzicht te geven in je eigen gedragingen kan dan zeer waardevol zijn.

Step OutsideWij (Sander en Marianne) hebben Step Outside opgericht, waarbij we avontuurlijke leer- en ervaringstrajecten aanbieden en professionele ondersteuning bieden van een psycholoog en coach bij verdere ontwikkelingen in je leven. We helpen jou om keuzes te maken vanuit een frisse blik. Dit doen we door middel van uitdagende outdooractiviteiten, zoals bijvoorbeeld een winterse outdoorweek, gekoppeld aan een individueel coachingstraject in Zweden. 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?