Home » Blogs

Envirotrek Series 2012 succesvoller dan ooit!

21 augustus, 2012 - 09:19 - Respect the Mountains

Voor het vierde jaar op rij organiseerde stichting Respect the Mountains in 2012 in samenwerking met KEEN Footwear EU de Envirotrek ‘Clean Up’ Series.

Elk jaar bezoeken honderd miljoen toeristen de Europese Alpen en zij laten allemaal hun sporen achter in de vorm van afval. Er is een groeiende behoefte aan directe actie om onnodige afval te verwijderen op deze populaire bestemmingen. Daarom organiseert Respect the Mountains de Envirotrek Series: hikes om van de natuur te genieten en deze gelijk te helpen door - heel simpel -, op te ruimen.

Directeur Aukje van Gerven van Respect the Mountains:

‘In 2009 namen honderd mensen deel aan de Envirotrek Series, in 2010 waren dat er tweehonderd, en in 2011 verzamelden deelnemers meer dan 160 zakken met afval. Maar de Envirotrek Series in 2012 was de meeste succesvolle tot nu toe. In meer dan 1000 schoonmaakuren waarin afval uit berggebieden werd verzameld door bijna 500 deelnemers, werd ruim 1750 kilo afval, inclusief 350 vuilniszakken, autobanden, olievaten en stukken oud ijzer opgehaald!

We zijn enorm blij met het resultaat en het is fantastisch om onze Envirotrek Series elk jaar zo te zien groeien. Mensen vinden het shocking om te zien hoeveel afval ze altijd weer uit de natuur halen tijdens twee uurtjes vuil ruimen, en voor kinderen is het ontzettend educatief. Ze zien echt dat ook kleine dingen zoals plastic en sigarettepeuken allemaal achterblijven, en zullen het voortaan zelf niet meer zo snel weggooien in de natuur. Na al het harde opruimwerk genieten onze deelnemers van een lekkere barbeque in de buitenluncht, en ‘s middags kunnen ze kiezen uit verschillende outdoor activiteiten in de omgeving. Dit jaar zijn we met ze gaan raften, mountainbiken, downhill rollen, via ferrata, klimmen, kayaken, geocoahen en op mijn avontur gegaan. Ze hebben dus heel veel plezier in de bergen, maar doen er ook echt iets voor terug!’

Deze zomer vonden activiteiten plaats in vijf verschillende Europese landen:

In Schoorl, Nederland, Einruhr-Simmerath in de Eifel in Duitsland, Naturpark Southern Schwarzwald in Duitsland, in Mayrhofen in Oostenrijk, Garmisch Partenkirchen in wederom Duitsland, Samoens in Frankrijken als laatste in Hope Valley, Peak District in Groot-Brittanië.

Dit jaar werd Respect the Mountains ook beloond met een gift van 20.000 euro van de European Outdoor Conservation Association (EOCA) als bijdrage aan de Envirotrek series in 2012 en 2013.

Respect the Mountains kijkt uit naar Envirotrek 2013!

Envirotrek Fotos 2012 op Facebook

Event Partners

KEEN Footwear EUEuropean Outdoor Conservation Association

Voor meer informatie

Aukje van Gerven+31 651 127 233aukje@respectthemountains.comwww.respectthemountains.com

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier een stukje berg geschiedenis