Home » Blogs

EOFT 12/13: meer verhaal en emotie

29 oktober, 2012 - 16:07 - Fenneke Visscher

Helaas komen we een half uur te laat door extreme file op de A12. Zodoende missen we de eerste twee films (Birdmen en The Shapeshifter) maar we vallen wel meteen met onze neus in de sneeuw, namelijk halverwege een filmpje van het Mammut 150 peaks project. Een groep musici beklimt de Mont Blanc. In de berghut op de Mont Blanc spelen ze ’s avonds wat muziek, heel gezellig en sfeervol. Maar wat ik nog niet door heb tijdens het kijken is dat ze met al hun instrumenten naar de top gaan om daar vervolgens een concert te geven.

De andere films die we te zien krijgen:

A new perspective -  met David Lama

Al gedurende lange tijd domineerde David Lama de internationale sportklimwedstrijden, maar hij vond het tijd iets nieuws uit te proberen en wel het alpiene klimmen. In juli 2012 is hij met zijn klimmaatje Peter Ortner naar deNameless Tower/Trango Tower in Pakistan vertrokken.

Sketchy Andy -  over highlinen en meer

Hij noemt zichzelf Mr. Slackline en wie hem al eens bij het slacklinen gezien heeft, weet dat dit terecht is. Al zeven jaar ‚balanceert’ Andy Lewis door het leven en heeft het slacklinen als geen ander beïnvloed. Naast de achterwaartse eekhoornsalto –de squirrel backflip- heeft hij nog vele andere trucs op zijn naam staan. Ondanks zijn jonge leeftijd, Andy is pas 26 jaar, geldt hij nu al als de ‚Godfather‘ van het moderne slacklinen.

The crossing - over Victoria Island

Chris Bray en Clark Carter willen het Victoria-eiland, in het hoge noorden van Canada, van het oosten naar het westen oversteken. Om de 200 kg bagage voor de expeditie te kunnen transporteren hebben ze een voertuig met extra grote banden ontwikkeld, dat over alle oneffenheden heen kan rijden, kan varen en niet in de kniehoge modder blijft steken. In het begin schijnt de PAC (= Paddleable Amphibious Cart) alle moeilijkheden het hoofd te kunnen bieden, maar.......over een afstand van 1000 kilometer kan er veel gebeuren!    

The Shark’s fin - op de Meru

De Shark’s Fin bij de Mount Meru is een legendarische granieten rotspunt in de Himalaya. Voor Conrad Anker is het de droom van zijn leven haar te beklimmen. Voor zijn klimpartners Jimmy Chin en Renan Ozturk is het de klimuitdaging van hun leven. De berg, die in het boeddhistische geloof het centrum van het universum is, weigert zich echter, bij hun poging haar als eerste te beklimmen, gewonnen te geven. Dat was in 2008. Drie jaar later keren ze naar India terug...

Where the trail ends – mountainbiken

Drie jaar lang waren Darren Berrecloth, Cameron Zink, Kurt Sorge en een half dozijn andere professionele mountainbikers op volkomen onbekend terrein op pad, om het begrip ‚Big Mountain Freeriding‘ een nieuwe inhoud te geven. Ze hadden succes. Hun avontuurlijke trip stelde ze echter voor de grootste uitdagingen uit hun carrière. Immers: het avontuur begint daar, waar de gebaande paden ophouden!

Quote van de film (en persoonlijk voor mij inspirerend): “the only limit is your imagination”

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past