Home » Blogs

European Outdoor Film Tour 19/20 - Een pakkende avonturen en outdoor-actie op het witte doek

1 oktober, 2019 - 16:20 - Anna ten Brinke

Vanaf oktober gaat Europa’s grootste Outdoor Film Festival weer op pad: al 19 jaar brengt de European Outdoor Film Tour uitgelezen documentaires op het gebied van outdoor, avontuur en reizen op het witte doek.

Het tourprogramma 19/20 zit vol met spannende contrasten en bevat ook diverse wereldpremières: er worden 9 films met een totale duur van ongeveer 120 minuten vertoond; inclusief optredens van coryfeeën en de tombola duurt een voorstelling tussen 2,5 en 3 uur.

Een hoogtepunt van de E.O.F.T. van dit jaar is de film NINA WILLIAMS: HIGHLY ILLOGICAL, die Nina Williams bij het Highball-Bouldern in beeld brengt. Als eerste vrouw überhaupt wil ze Alex Honnolds route „Too Big To Flail“ in Californië naklimmen. Wie haar daarbij op vijftien meter hoogte zonder touw of zekering aan het werk ziet, begrijpt meteen waarom van „klimmen op veilige spronghoogte“ eigenlijk geen sprake meer is.

Het is een voorrecht om professioneel snowboarder te zijn. Daarvan is Elias Elhardt zich terdege bewust. Maar hoe bescherm je waar je van houdt?  Hoe kun je een leven in de bergen leiden zonder deze te vernielen? De film CONTRADDICTION brengt deze tegenstelling in beeld.

Maar dat was nog niet alles! Eliott Schonfeld – het gezicht van de E.O.F.T. 19/20 – bedwingt de Himalaya helemaal zonder „High-End Equipment”. RETURN TO EARTH bewijst, dat ook tieners en kinderen bij het mountainbiken kunnen toveren. Avontuur kun je natuurlijk ook ver weg van de „klassieke“ disciplines beleven, zoals rollerskater Karim en ons ongelijke golfduo laten zien. En ach, wie gaat er eigenlijk niet met de zeppelin skiën…?

Daarnaast zal bij de E.O.F.T. van dit jaar voor het eerst een film over de winnaar van de „21st Century Adventurer Award“ een onderdeel van het programma vormen. Genomineerd zijn vier avonturiers van de absolute buitencategorie: Antoine Girard, Tamara Lunger, Sarah McNair-Landry en Ben Stookesberry.
Bij de première voor genodigde gasten op 9 oktober 2019 in München wordt de prijs officieel gepresenteerd. Aansluitend gaat de E.O.F.T. 19/20 op tournee met meer dan 500 voorstellingen in 20 landen.

BEGIN NEDERLAND: 11/10/2019, AMSTERDAM

MEER INFORMATIE OVER HET PROGRAMMA, DE DATUMS EN PLAATSEN VAN DE VOORSTELLINGEN ZIJN TE VINDEN OP DE WEBSITE  

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!