Home » Blogs
grammenjagen noes lautier

Grammenjagen voor de BergeSeen Trail

21 september, 2023 - 14:25 - Noes Lautier

Donderdag 7 september 2023

Buiten is het 30 graden, binnen 25. Ik knip voor de BergeSeen Trail in het Oostenrijkse Totes Gebirge de overbodige stukken van de kaarten, want deze keer laat ik elke overbodige gram thuis: 76 gram kaart gaat in de rugzak, 74 gram blijft thuis. Morgen begint mijn avontuur. Het liefste ben ik in de bergen, maar wandelen in Nederland is ook leuk, vooral als de routes die ik bedenk in een wandelgidsje terecht komen. Ik heb dus heel erg leuk werk, al duurt het uitwerken van een route achter de computer vaak langer dan de route lopen. Om al die uren op een bureaustoel te compenseren, trek ik regelmatig een vrolijke jurk en dansschoenen aan en leef me uit met salsa, bachata en son. Son? Ja! De salsa is uit de son ontwikkeld omdat de jeugd vond dat het wel wat uitdagender kon.

Noes Lautier, (berg)wandelgidsenschrijver, eindredacteur, outdoor journalist én salsadanser

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden