Home » Blogs

Mijn eerste 4000’er (Breithorn, Wallis)

5 juni, 2013 - 16:54 - Fenneke Visscher

Deze zomer slaap ik voor het eerst in een echte berghut en steek ik voor het eerst een gletsjer over. En na een paar dagen (mijn eerste huttentocht) sta ik op de top van mijn eerste 4000’er.

Terwijl ik dit opschrijf zit ik midden in de voorbereidingen voor deze wandel/klimtocht. Het is nu juni en precies over twee maanden ben ik in Wallis bezig met deze huttentocht en sta ik waarschijnlijk op een gletsjer en zijn we aan het oefenen hoe we in touwgroepen lopen.

Iedereen die mee gaat met deze gletsjertrekking zal voor het eerst op de top van een 4000’er staan. De berg die we trouwens gaan beklimmen is de Breithorn. Onder begeleiding van de bekende én erkende Nederlandse berggids Edward Bekker zullen wij hopelijk op een mooie zonnige dag de klim naar de 4162 meter hoge top maken.

Middels deze blog houd ik jullie op de hoogte van mijn voorbereidingen en natuurlijk van de beklimming zelf. Ben je nu al zo enthousiast dat je denkt: dat wil ik ook? Ik heb Edward Bekker net gesproken en hij zegt dat er nog plek is voor een paar bergliefhebbers. Meer informatie vind je hier.

Foto Breithorn: Craig Stanfill

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt