Home » Blogs
Skigebied Turracher Höhe

Turracher Höhe, sneeuwzeker en rustig

4 januari, 2018 - 14:28 - Redactie

Skigebied Turracher Höhe is een klein maar fijn skigebied op de grens tussen de Stiermarken en Karinthië. Het skigebied is lang niet zo groot en bekend als veel andere Oostenrijkse skigebieden, maar daarin schuilt juist de charme.

Skigebied Turracher Höhe

Sneeuwzekere hoogte

De Turracher Höhe ligt aan weerszijden van de Turracher See. Daardoor heb je een wijds uitzicht op de omgeving van de Turracher pas. Die ligt met 1700 meter trouwens lekker hoog, de skipistes komen zelfs tot een hoogte van 2205 meter. Door die hoogte blijft de sneeuw die vanaf oktober valt goed liggen, waardoor de pistes vaak al in november open gaan voor de eerste skiliefhebbers. De hellingen in de omgeving zijn begroeid met een van de grootste dennenbossen van Europa. In combinatie met de sneeuw zorgt dat voor prachtige, romantische winterplaatjes, waar je zelf tussendoor kan skiën.  

Skigebied Turracher Höhe

Skiën met uitzicht op het meer

Het skigebied is met 42 kilometer piste vrij klein, maar door de natuur heb je nooit de indruk dat je ‘opgesloten’ zit. Doordat het vaak lekker rustig is op de pistes, en de pistes breed zijn, heb je alle ruimte. Wachtrijen komen nauwelijks voor, waardoor je prima van de sneeuw kunt genieten.

Skigebied Turracher Höhe

Iets anders dan skiën? Dat kan!

Er zijn trouwens meer manieren om van het skigebied Turracher Höhe te genieten dan alleen op de ski’s. Het aantal mogelijkheden om wat anders te doen dan skiën tijdens je wintersportvakantie is groot: Langlaufen, sneeuwschoenwandelen, of er ruig met de sneeuwscooter op uit. En wil je even uitpuffen van alle inspanningen in de sneeuw? Geniet dan van heerlijk eten en drinken in een van de vele restaurantjes in het gebied.  

Meer weten over de Turracher Höhe? Kijk op de website van skigebied Turracher Höhe

 

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!