Home » Blogs

Wandeling op de Amerongse berg

10 juli, 2013 - 22:00 - Fenneke Visscher

Om in het platse land van de wereld te oefen voor mijn eerste 4000'er, die ik over enkele weken ga beklimmen, ging ik naar de Amerongse berg (Utrechtse Heuvelrug). 

Maar hoe oefen je in Nederland voor je bergtochten? Door net te doen alsof je er bent en te genieten van iedere stap die je zet!

Wandelen als oefening voor 4000'er

Ik wilde even voelen hoe het is om een rugzak op te hebben. Ik wilde mijn bergschoenen nog beter inlopen. En ik wilde wat hoogteverschillen bereiken tijdens de wandeling.

Met rugzak op, de juiste bergschoenen aan en zonnebril op mijn hoofd was ik er helemaal klaar voor. In mijn rugzak had ik een paar liter water, want het was zondag een warme dag (en dan had ik ook meteen redelijk wat gewicht bij me).

De Amerongse berg is voornamelijk een mooie plek om te wandelen en ik had zelfs een beetje het berggevoel te pakken. Ik werd helemaal blij van de kleine hoogteverschillen. Ik werd zelfs een beetje moe.

Naar de top!

We hebben even naar de 'top' gewandeld en weer terug. In totaal wandelden we bijna 10 km in ongeveer een uur en driekwartier.

Kortom, prima plek om even een paar uurtjes te oefenen voor de echte bergwandelingen. En boven op de berg hadden we zelfs een uitzicht!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.