Home » Blogs

Wandeltrektocht door het centrale Griekse bergland langs de E4 met AnnaHiking

7 april, 2015 - 16:45 - Redactie

In 2006 stuitten we in een piepklein dorpje in Centraal Griekenland op een informatiebord over het lange-afstandspad E4, met dagetappes naar volgende dorpen. Als verstokte wandelaars werden we meteen enthousiast, reden naar die andere dorpen en vonden daar soortgelijke borden.

We zetten een route uit, en gingen te voet op verkenning. Detailkaarten bestonden nog niet, dus het was een heel avontuur. Met veel verkeerd lopen, zoeken en vragen lukte het ons om de route te verkennen en beschrijven. Reisorganisatie AnnaHiking was geboren, en in 2008 namen we gasten mee op reis langs de E4 van Karpenisi naar Delfi en over de Olympos.

Maar, op 27 juni 2015 organiseren we deze 15-daagse trektocht voor het laatst, dus grijp die kans!

Wat is er zo bijzonder aan deze trekking?

Je loopt door een aantal onbekende berggebieden van Griekenland, waar je onderweg alleen een enkele herder tegenkomt. Afwisselend smalle paadjes en makkelijke landwegen, door een landschap van bossen, kale hoogvlakten, bloemenweiden en bergbeekjes. De route is niet overal even duidelijk, maar Anna kent feilloos de weg.

Je wordt gastvrij onthaald in kleine dorpen waar nauwelijks buitenlanders komen. Je overnacht in pensionnetjes van soms maar 5 kamers,  maar wél voorzien van een goed bed en een warme douche.

De reis eindigt met een 3-daagse huttentrekking over de Olympos, de hoogste berg van Griekenland. Hier is geen bagagevervoer meer, je slaapt op slaapzalen en de warme douche moet je even missen. Onder het wakend oog van Zeus wandel je over de toppen van de Skala, Skolio en Adonis en over de Vlakte der Muzen, met grote kans dat je gemzen tegenkomt. De sterrenhemel en zonsopgang over zee vanaf 2600m hoogte zijn adembenemend!

De wandeletappes zijn pittig; het is een reis voor goede wandelaars zonder hoogtevrees. Maar die krijgen dan ook wat!

Voor meer foto’s: zie ons foto-album.

Voor meer informatie: stuur een mail naar Fred en Annelies, info@annahiking.nl.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past