Griekenland

Griekenland

Bergvakantie in Griekenland
Reportage - 20 feb 2019

Wanneer de meeste mensen aan Griekenland denken, dan denken zij al gauw aan de vele mooie eilanden, maar Griekenland heeft ook prachtige hoge bergen.

De hoogste berg van Epirus, de Smolikas
Nieuws - 15 dec 2017

Griekenland krijgt een nieuwe langste wandelroute. De nieuwe Epirus-trail wordt ongeveer 370 kilometer lang en loopt door de bergachtige regio’s.

Nieuws - 30 mrt 2016

Benieuwd hoe ons veel geprezen tijdschrift Bergen Magazine er van binnen uit ziet? Bekijk dit filmpje.

Wandelen op Samos. Foto Jessica de Korte
Reportage - 2 feb 2016

Het Griekse eiland Samos ligt in het oosten van de Egeïsche Zee, iets meer dan een kilometer van de Turkse kust vandaan. Er is een afwisseling van laagvlaktes en bergketens. Op Samos zijn veel wandelingen te vinden.

SinaÏberg via wikimedia commons
Reportage - 1 nov 2015

Vele bergen bestaan al vele millennia. Mede daarom worden ze ook vaak gekoppeld aan verhalen en legendes, waardoor ze een heilige status krijgen. In dit artikel onderzocht de redactie het mythische verhaal van 3 verschillende bergen.

Blog - 7 apr 2015

In 2006 stuitten we in een piepklein dorpje in Centraal Griekenland op een informatiebord over het lange-afstandspad E4, met dagetappes naar volgende dorpen. Als verstokte wandelaars werden we meteen enthousiast, reden naar die andere dorpen en vonden daar soortgelijke borden.

Vakantietip - 5 mrt 2015

In Griekenland worden veel bergmarathons en andere trailrunning evenementen georganiseerd. Enkele speciale evementen in  het noorden van Griekenland:

The North Face Kalymnos Climbing Festival
Nieuws - 19 sep 2013

Van 10 tot en met 13 oktober 2013 wordt er op het zonnige eiland Kalymnos in Griekenland de tweede editie van The North Face Kalymnos Climbing Festival gehouden.

Rhodopen Bulgarije Griekenland
Nieuws - 30 jul 2013

​De Rodopen in het zuidoosten van Europa liggen voor een groot deel in Bulgarije. Griekenland bezit een klein deel, het zuidelijke stukje van het gebergte.

Kalymnos - een paradijs voor de klimmers
Reportage - 20 mei 2011

In dit artikel neem ik je mee op een introductieronde op het eiland Kalymnos.

Reisverhaal - 1 nov 2010

De stank die zich aan me opdrong toen de gammele bus piepend tot stilstand kwam en zijn deuren opende was verschrikkelijk. Even voelde ik de drang om meteen weer in te stappen. Ik vermande me. Verblindend wit stof schitterde in het staalharde zonlicht. Een verzengende hitte, door omliggende bergtoppen krampachtig vastgehouden, viel ongenadig over me heen als een verstikkende deken.

Pagina's

Abonneren op Griekenland