Home » Blogs

Winterpret

7 februari, 2013 - 11:08 - WSAC Ibex

Ook al is de sneeuw en het ijs weer gesmolten, Ibexers zoeken graag het winterweer elders. Skiën, toerskiën, freeriden, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, ijsklimmen… Lang leve de winter!

Ibex biedt haar leden helaas geen cursussen in de sneeuw of op het ijs. De Nederlandse Studenten Alpen Club (NSAC) biedt uitkomst. Zij biedt de leden van alle Studenten Alpen Clubs in Nederland diverse cursussen aan in de Alpen. Half februari is er de mogelijkheid om een week lang een ijsklimcursus te volgen in Heiligenblut, Oostenrijk. Half maart hebben leden de kans om naar Samoëns in Frankrijk te gaan, om een week lang diverse ski- en board-cursussen te volgen. Ook buiten de NSAC zijn er zat mogelijkheden om iets in de sneeuw te doen. Ibex organiseert nog een weekendje langlaufen in Sauerland. Het is de bedoeling dat het dit jaar minder zwaar wordt dan het jaar daarvoor, toen het een beetje te extreem was. In twee dagen is er maar liefst 80 kilometer met bagage afgelegd, en dat met het merendeel onervaren langlaufers. Na het einde van een erg lange dag was een warm bed, een knisperend haardvuur of laat staan een verwarming eerder een droom dan een werkelijkheid. Het plan was namelijk om te bivakkeren, oftewel: er werd buiten in de sneeuw en de kou geslapen. Aangezien het overdag aan het regenen was en de sneeuw aan het smelten was, waren de schoenen en de kleren drijfnat geworden. Helaas daalde in de nacht het vriespunt onder nul, waardoor ’s ochtends de schoenen nauwelijks aan te krijgen waren.

Een lid had twee maanden na het uitputtende avontuur nog steeds geen gevoel in haar kleine teentjes. Natuurlijk kunnen Ibexers zelf ook hun wintervakantieplannen maken. Zo kunnen ze zelf beslissen of ze 80 kilometer in een weekend willen langlaufen, bijvoorbeeld. En plannen, dat hebben Ibexers zat. Of het nou sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk is, klimmen in Zwitserland, ijsklimmen in Noorwegen of Oostenrijk, toerskiën in Zwitserland - het kan allemaal.

En als het niet mogelijk is om in de winter weg te gaan, is er altijd het troostende vooruitzicht op de klimweekenden die snel weer beginnen… 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?