Ortler-Alpen

Ortler-Alpen

De Ortler Alpen of het Ortlermassief liggen in de Italiaanse regio's Lombardije en Zuid-Tirol. Een heel klein deel van het gebied ligt in het Zwitserse Graubünden. De groep is vernoemd naar de hoogste bergtop in de keten, de 3905 meter hoge Ortler. In de bergketen is ook een deel van het Nationaal Park Stelvio gelegen. 

In de Eerste Wereldoorlog vochten de Italianen en de Oostenrijkers grote slagen in de Ortler Alpen. Nog steeds zijn er veel overblijfselen van de strijd terug te vinden.

De volgende gebergten grenzen aan de Ortler Alpen: In het noorden de Ötztaler Alpen, noordoost de Sarntaler Alpen, in het zuiden de Brenta Dolomieten, het Adamellomassief en de Livigno-Alpen en Sesvennagroep in het westen.

Blog - 9 jul 2015

De Alpen roepen! Het is bijna zomer! In de voorbereiding op de zomervakantie blader ik een aantal Bergen Magazines door en ik lees ik nogmaals de rapportage over klettersteigen. 

Nieuws - 25 jun 2013

In Zuid-Tirol vonden zondag binnen enkele uren twee ongelukken met bergbeklimmers plaats. Op de 3850 meter hoge Köningsspitze (in het Italiaans Gran Zebrù) zijn in totaal zes bergbeklimmers gevallen en overleden.

Blog - 7 dec 2010

Via een prachtige route over de Umbrail pas, de hoogste berijdbare pas van Zwitserland, bereikten mijn vriend en ik de top van de 2760m hoge Passo dello Stelvio. Deze bergpas ligt op de grens van Italië en Zwitserland. De Zwitserse bergpas die ons naar de Stelvio voerde was zo mooi, dat we wel een aantal keren moesten stoppen om even rustig van het prachtige berglandschap te kunnen genieten.

Nieuws - 24 sep 2010

Fietser Simone Temperato is op zijn eenwielige mountainbike een van de moeilijkste bergpassen van Italië afgereden. In 53 minuten en 22 seconden is hij de Stelviopas (2758 meter) afgedaald. Temperato is tijdens de afdaling niet gevallen en zijn voeten niet van de trappers gehad.

Abonneren op Ortler-Alpen