6 Italiaanse bergbeklimmers op de Königsspitze overleden

In Zuid-Tirol vonden zondag binnen enkele uren twee ongelukken met bergbeklimmers plaats. Op de 3850 meter hoge Köningsspitze (in het Italiaans Gran Zebrù) zijn in totaal zes bergbeklimmers gevallen en overleden.

Bij het eerste ongeluk zijn drie klimmers tussen de 22 toten 55 jaar omgekomen. Ze zaten met touwen aan elkaar en liepen op stijgijzers. Waarschijnlijk liepen zij over een ijsplaat die losliet en vielen daardoor zo'n 300 meter naar beneden.

Het tweede ongeluk, enkele uren later, was ook een touwgroep bestaande uit drie personen tussen de 26 en 32 jaar, waaronder twee broers. Het is nog niet bekend wat het ongeluk veroorzaakte, maar het zou kunnen dat de een uitgleed en daardoor de anderen meesleurde.

Toen de klimmers 's avonds nog niet terug waren, sloeg Dde huttenwaard van de Casati-Hütte sloeg alarm. toen hij de klimmers 's avonds miste. Bij de zoektocht die toen gestart is, zijn de drie lichamen gevonden.Volgens de zeer ervaren Italiaanse bergbeklimmer Reinhold Messner is het nu te warm voor een tocht op de Gran Zebrù. "Ervaren bergbeklimmers zouden moeten weten dat na een winter met veel sneeuwval het gevaarlijk kan zijn als het warmer wordt", vertelt de Zuid-Tiroler op Parmadaily.it.

Nationaal Park Stelvio

De Köningsspitze (Gran Zebrù) ligt in de Ortler Alpen in het Nationaal Park Stelvio, Italië.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.