duurzaam outdoorkledingmerk

Vaude wint Duitse duurzaamheidsprijs

Outdoormerk Vaude heeft de Duitse Duurzaamheidsprijs (DNP) gewonnen. Een belangrijke erkenning voor het merk, dat binnenkort zijn vijftigste verjaardag viert.  

Vaude staat al lang bekend als een van de meest duurzame merken. Dat het merk ook nu de Deutsche Nachhaltigkeitspreis (DNP) in de wacht heeft weten te slepen, is vooral een bevestiging van die reputatie. Vooral de inzet om de hele leveranciersketen te verduurzamen, oogstte de waardering van de jury. 

Duurzaam Vaude

De DNP is een van de belangrijkste duurzaamheidsonderscheidingen voor industrieën in Europa en wordt toegekend aan honderd verschillende branches. Vaude won de prijs in de categorie textiel. Een niet onbelangrijke branche, want wereldwijd is de textielindustrie nog altijd een behoorlijke vervuiler. Ook op sociaaleconomisch gebied staat de hele textielindustrie nog voor grote uitdagingen. Vaude loopt voorop in het aanpakken van die uitdagingen. Daarbij richt het merk zich dus niet alleen op zaken zoals duurzame grondstoffen en productie met zo min mogelijk chemicaliën, maar op de hele productieketen. Ook de energievoorziening van de fabrieken, transport én de werkomstandigheden van arbeiders in de hele keten worden aangepakt. Dat is een continu proces, waarbij altijd gezocht wordt naar nieuwe verbeterpunten. 

Sinds 2009 werkt het outdoormerk hard om het hele productieproces klimaatneutraal te maken. In die tijd heeft het bedrijf grote stappen gezet om de productie van alle rugzakken, jassen en andere spullen zo milieu- en mensvriendelijk mogelijk te maken. Dat leverde Vaude in 2015 ook al de DNP op. Sinds 2022 is de productie van alle producten klimaatneutraal. 

Over de DNP

De DNP wordt georganiseerd vanuit een eigen stichting, in samenwerking met de Duitse bondsregering en diverse samenwerkingsverbanden uit het Duitse bedrijfsleven. Het doel van de prijs is om ondernemers te stimuleren vooruitstrevend en innovatief te blijven op het gebied van duurzaamheid. Tegelijk moet de prijs ondernemers een manier bieden om kennis te maken met elkaar en samenwerkingen aan te gaan. 

Meer weten over hoe Vaude ervoor zorgt dat bijvoorbeeld winterjassen zo min mogelijk impact op het milieu hebben? In ons online magazine Duurzaamheid lees je meer over hoe Vaude bij het maken van jassen gebruik maakt van autobanden

 

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden