Home » Merken

Victorinox

Victorinox staat voor meer dan een eeuw traditie en ervaring. In 1884 begon de messensmid Karl Elsener een eigen messenmakerij in het dorpje Ibach in het hart van Zwitserland. In die tijd was Zwitserland nog een van de armere landen van Europa.

Enkele jaren later - in 1897 - ontwierp hij “The Original Swiss Army Knife”, dat inmiddels wereldwijd symbool staat voor kwaliteit, functionaliteit en Zwitsers innovatief talent. Momenteel is Victorinox nog steeds een zelfstandig familiebedrijf, nu met afzet over de gehele wereld en geleid door de vierde generatie Elseners. 

Naast multifunctionele zakmessen en multitools maakt Victorinox inmiddels ook vele andere producten zoals keukenmessen en horloges. Alle producten staan voor Zwitserse kwaliteit en Zwitserse ondernemingsgeest. Betrouwbaarheid en perfectie tot in detail: een Victorinox is een echte compagnon voor het leven. 

 

Reportage - 14 mrt 2019

Op een regenachtige maandagmorgen ga ik op bezoek bij het Zwitserse zakmessenmerk Victorinox vlakbij de Vierwaldstättersee in het kanton Schwyz.

Victorinox Vx Touringserie
Uitrusting - 22 mrt 2018

Victorinox staat natuurlijk bekend om de zakmessen, maar wist je dat het Zwitserse merk ook reiskoffers en tassen verkoopt?

Victorinox Climber
Winnen - 21 nov 2017

De Victorinox Climber is een echt praktisch zakmes voor de bergliefhebbers. Met maar liefst 14 functies kan deze multitool jou overal bij helpen. Iedere alledaagse uitdaging wordt hiermee een succes!

Victorinox Jetsetter
Uitrusting - 5 okt 2017

We kennen Victorinox allemaal van de rode zakmessen. En nu is er een zakmes ontwikkeld zonder mes, de Jetsetter, die je zonder moeilijkheden mee het vliegtuig in mag nemen!  De Jetsetter is een zaktool, het mag immers geen zakmes genoemd worden.

Reportage - 29 jun 2017

​Victorinox staat voor meer dan 130 jaar traditie en ervaring. Het Zwitserse officiersmes met het witte kruisje is onlosmakelijk met het merk verbonden.

Reportage - 30 mei 2016

Victorinox staat voor meer dan 130 jaar traditie en ervaring. Het Zwitserse officiersmes met het witte kruisje is onlosmakelijk met het merk verbonden. Maar Victorinox is meer.

Zwitserse zakmes van Victorinox
Uitrusting - 6 okt 2015

Het Zwitserse zakmes van Victorinox staat gelijk aan compacte veelzijdigheid. Nieuw van het merk is de Walker, een klein zakmes met toch maar liefs negen functies. Zo beschikt hij naast het grote mes en de bekende blikopener, ook over een combinatietool met draadstripper,

Abonneren op Victorinox