12 uur lang genieten van bergfilms

Zaterdag 10 maart van 12.00 tot 00.00 uur wordt voor de tweede keer het Dutch Mountains Film Festival gehouden. Georganiseerd door een aantal  filmliefhebbers en bergbeklimmers. De hele dag staat in het teken van bergen en buitensport. Het Dutch Mountains Film Festival gaat over ongeremde passie voor de bergsport en belicht op fascinerende wijze de aangrijpende rol die de bergen kunnen spelen in een mensenleven.Er is een middag- en avondprogramma vol film, foto-exposities en clinics in Snowworld. Welke films kan je onder andere verwachten:

Nordwand (2008)

Ondanks de vele dodelijke slachtoffers zijn Toni Kurz en Andi Hinterstoiser er in 1936 van overtuigd dat zij de beruchte Eiger Nordwand in Zwitserland kunnen beklimmen. Niemand kon zich toen ook maar iets voorstellen bij het intense drama dat zich zou gaan afspelen in deze “Mordwand.”

Chadar, The Ice Trail (2010)

Deze film neemt de kijker mee naar het harde leven van de bewoners in Zanskar, een verborgen vallei in de Indiase Himalaya. De bevolking is tijdens de lange winter volledig afgesloten van de buitenwereld en is alleen bereikbaar door een gevaarlijke tocht over de 120 kilometer lange bevroren rivier, de Chadar route.

Nanga Parbat (2010)

Een film over de beklimming van de achtduizender door de gebroeders Reinhold en Günther Messner die veranderde van een droom in een ijskoude nachtmerrie. Nanga Parbat wordt geïntroduceerd door Hans Lanters, de eerste Nederlander die deze 8126 meter hoge berg heeft beklommen. Hij weet als geen ander welke ontberingen klimmers moeten doorstaan. Hoe groot is de overlevingskans op deze hoogte als er iets mis gaat?

Vertical Sailing Greenland (2011)

De film wordt ingeleid door de 75-jarige Kapitein Bob Shepton (UK), die de Belgische klimmers van het CAB-Rock Climbing Team in zijn boot “Dodo’s Delight” meenam tijdens hun zoektocht naar maagdelijke big walls aan de westkust. Meer informatie op www.dmff.eu

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)