Poster 14 Peaks

14 peaks, een bloedstollende documentaire op Netflix

De 36 jaar oude Nepalese bergbeklimmer Nimsdai Purja heeft het onmogelijke gedaan. In minder dan zeven maanden heeft hij de veertien hoogste toppen van de wereld beklommen. Het vorige record van acht jaar, heeft hij met vlag en wimpel overtroffen. Vanaf 29 november 2021 is zijn avontuur als documentaire op Netflix te zien.

Geen angst

De toppen die Purja beklom,  zijn de hoogsten ter wereld. Allemaal hoger dan 8000 meter. Purja zelf zegt tijdens deze tocht een groot voordeel te hebben tegenover de anderen; hij heeft geen angst. En dat is maar goed ook.
Je ziet hoe hij met een team van ervaren sherpa’s toppen als de Mount Everest beklimt. Hij komt oog in oog te staan met extreem weer en wordt onderworpen onder beslissen van leven of dood.


Wil je meer van dit soort tips? Of wil je tips voor mooie wandelingen en huttentochten? Volg ons op Facebook en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief, dan mis je niks!


Project Possible

Purja noemt zijn tocht ‘Project Possible’ Met zijn acties wil hij anderen mensen inspireren om de grote hoogtes op te gaan zoeken.
Maar naast de mooie kant van de bergen, maak je ook kennis met de realistische, wrede kant van het bergbeklimmen. Zo heeft hij extra zuurstof nodig gehad om de toppen te bereiken en zijn er in totaal 3 reddingsacties geweest die op gevaarlijke hoogte plaatsvonden.
Je ziet hoe Purja de grenzen van zijn uithoudingsvermogen verlegt en hoe hij de tocht mentaal op zich neemt.

‘If I can stay alive, I can do this,’ is wat Purje zegt. En dat is uiteindelijk ook waar de documentaire over gaat. De toppen halen en vooral: in leven blijven.
Het angstzweet zal je uitbreken, alleen door dit op het scherm te aanschouwen. Laat je mond openvallen tijdens het bekijken van deze historische gebeurtenis.

Bekijk hier de trailer.

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?