Sneeuw op de Stelviopas (foto zomer 2012 - Fenneke Visscher)

19e bergetappe Giro d’Italia geschrapt vanwege sneeuwval

Sneeuw op de Stelviopas (foto zomer 2012, Fenneke Visscher)De organisatie van de wielerwedstrijd Giro d'Italia schrapt de 19e etappe,de Koninginnerit, vanwege sneeuwval en slecht zicht. Deze rit gaat over 138 kilometer tussen Ponte di Legno en Val Martello (Dolomieten). Waar het in het dal regent, sneeuwt het op grotere hoogte. "Áls de wegen in de klim al begaanbaar zijn, dan zijn de afdalingen zeker levensgevaarlijk", aldus een meteoroloog van Weeronline.nl.

Op verschillende plekken in de Alpen is er afgelopen dagen flink wat sneeuw gevallen. In eerste instantie zouden de mythische cols Gavia en Stelvio uit de 19e etappe geschrapt worden, maar nu gaat de gehele rit niet door.De Ronde van Italië wordt dit jaar al meerdere dagen gehinderd door het slechte weer. Diverse bergetappes zijn ingekort of gewijzigd van parcours.

Zaterdag en zondag staan de twee laatste ritten van de Giro op het programma. Het is nog niet bekend of de parcours gewijzigd gaan worden. De beste Nederlander in het klassement is Robert Gesink op de twaalfde plaats.

Sneeuw op de Stelviopas (foto zomer 2012, Fenneke Visscher)

Sneeuw op de Stelviopas (Foto zomer 2012, Fenneke Visscher)

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?