Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

200 km schaatsen tussen de Oostenrijkse bergen

Alternatieve Elfstedentocht WeissenseeIn Nederland hopen de schaatsers elk jaar op een Elfstedentocht in Friesland, maar dat zit er misschien weer niet in dit jaar. In Oostenrijk organiseren ze ieder jaar een op de Weissensee de "alternatieve Elfstedentocht".

Op een bevroren bergmeer kunnen schaatsliefhebbers bijna twee weken lang terecht voor wedstrijden en toertochten. De bekendste zijn de tochten van 200 km voor toerrijders en wedstrijdrijders.

Vanmorgen startte de eerste 200 km lange "Elfstedentocht". De Nederlandse Jesse Benschop (13 jaar) mocht vanmorgen om 7.00 uur de 450 schaatsers wegschieten. Hij stond achter het kanon ter nagedachtenis aan zijn te vroeg overleden vader, die zelf jaren lang mee schaatste met deze tocht.

De Weissensee in Karinthië is de grootste, bevroren en geprepareerde natuurijsvlakte van Europa. Van half december tot en met begin maart betreden niet alleen schaatsers het 40 cm dikke ijs, maar ook paardesledes, en winterwandelaars genieten van deze bijzondere winterse omgeving. Een ijsmeester en zijn team zorgen voor de preparatie van 25 km schaatsbaan, curlingbanen en ijshockeyplaatsen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?