Nieuws

wandelvakantie Saksen
11 jul 2024

Wie aan de Duitse deelstaat Saksen denkt, denkt waarschijnlijk al snel aan de indrukwekkende rotsformaties van Saksisch Zwitserland. Steile rotswanden, imposante ‘torens’ van zandsteen en dichte bossen maken van Saksisch Zwitserland een gebied waar je als wandelaar volop kan genieten.

Nidwalder Waldibahn
1 jul 2024

Om een kabelbaan te bedienen heb je veel personeel nodig. Dat maakt een kabelbaan soms erg duur. Maar dat levert voor kleine kabelbanen problemen op. Die komen soms nauwelijks meer rond. In het Zwitserse kanton Nidwalden is daar een oplossing voor gevonden. Passagiers bedienen en betalen daar zelf een kabelbaan, zonder tussenkomst van personeel. 

win een rugzak of schoenen
24 jun 2024

Op dit moment hebben we meerdere prijsvragen op Bergwijzer.nl staan. Doe mee en wie weet win jij een rugzak dan deuter, of een paar schoenen van Grisport

A13 Zwitserland
24 jun 2024

Zwitserland werd getroffen door zwaar noodweer dat voor schade en slachtoffers zorgde. Dat kan gevolgen hebben voor het vakantieverkeer.

zilverpad karwendel
17 jun 2024

In Tirol is de eerste ‘digitale’ lange-afstandswandeling uitgezet. Maar voor deze 'digitale tocht', heb je je wandelschoenen nog altijd hard nodig!

kosten kamperen alpen
17 jun 2024

Wat betaal je nou eigenlijk voor een kampeervakantie? Een Duitse website heeft de prijzen van duizenden campings vergeleken. Welk land is het duurst?

omleidingen noodweer duitsland oostenrijk
10 jun 2024

Juni 2024 begon in grote delen van Zuid-Duitsland en Oostenrijk met bijzonder slecht weer. De schade door modderstromen is groot. Dit merk je op de weg.

wandelen Isère Frankrijk
13 mei 2024

In het Franse departement Isère kun je volop wandelen. Deze meerdaagse huttentochten zijn absolute highlights.

hangbrug stubaital
13 mei 2024

Het Stubaital is een spectaculaire attractie rijker. De 110 meter lange brug hoort bij nieuwe wandelroute en geeft een mooi uitzicht op het Stubaital.

Schapen Zermatt
6 mei 2024

In de omgeving van Zermatt grazen elke zomer de Walliser zwartneusschapen. Tijdens je wandeltochten kun je de schapen tegenkomen. Waar? Dat zie je online.

George Mallory everest expeditie
23 apr 2024

Cambridge University heeft een grote collectie brieven van de Britse bergbeklimmer George Mallory (1886-1924) online gezet, waaronder zijn laatste brief.

coolcation
22 apr 2024

Coolcation, het is een term die in steeds meer reisblogs opduikt. Volgens het Amerikaanse reistijdschrift Conde Nast Traveller is coolcation de nieuwste vakantietrend van 2024. Misschien zelfs dé vakantietrend. Maar wat is het?

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws