Salzburg. Foto: Nagesh Kamath

50 jaar Sound of Music, beleef het in Salzburg

Ben je dol op The Sound of Music en kun je het niet laten mee te zingen met de liedjes van Maria en de Von Trapp familie? Overweeg dan eens een vakantie in SalzburgerLand. Daar kun je alle locaties uit de film bezoeken en een speciale filmexcursie maken. Bovendien viert The Sound of Music dit jaar haar 50 jarige jublileum.

Salzburg: stad van de muziek

De historische stad Salzburg in Oostenrijk - met haar barokgebouwen, burchten en kastelen - is zeer geliefd bij toeristen. Het is de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart en vooral cultuur- en muziekliefhebbers brengen er graag hun tijd door. Ook fans van The Sound of Music kunnen in Salzburg hun hart ophalen. Jong en oud publiek komt naar de stad om deze filmklassieker te ontdekken. Nergens anders kun je het verhaal van Maria en de Von Trapp familie zo beleven als in Salzburg.

Vijftig jaar Sound of Music

Kies voor een speciale filmtour en bezoek alle locaties uit de film of maak een excursie langs alle plaatsen die een belangrijke rol speelden in het echte leven van Maria en de Von Trapps. In 2015 bestaat The Sound of Music vijftig jaar en dat wordt feestelijk gevierd met veel voorstellingen van de show 'The Sound of Salzburg'. In de zomer wordt de show elke avond opgevoerd met een traditioneel Oostenrijks diner.

Op 17 oktober wordt het jubileumjaar feestelijk afgesloten met een gala-avond. Tijdens deze avond bereidt het Salzburger Landstheater een speciale uitvoering van de musical voor. Deze gala-avond - met bijzondere gasten en surprise acts - is ook voor publiek toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op de website van SalzburgerLand

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?