Duchenne Heroes

700 km mountainbiken met Duchenne Heroes

700 kilometer fietsen voor het goede doel. Dat doen de ‘Duchenne Heroes’ om geld in te zamelen voor de Stichting Duchenne Parent Project, een organisatie die onderzoek naar de ongeneselijke ziekte Duchenne Spierdystrofie financiert. Na tien edities in de Benelux, gaat de komende editie van de tocht van start op 18 september. De tocht gaat dit jaar van Duitsland naar Nederland, waar op 24 september in Eindhoven gefinisht wordt.

De fietstocht voert van het Saarland, via Mullertal –ook bekend als ‘klein Zwitserland’- via België naar Eindhoven. Onderweg overwinnen de fietsers zo’n 10.000 hoogtemeters over beruchte tracks in de Ardennen. Dat maakt de tocht een stevige uitdaging voor mountainbikers.

Meedoen aan Duchenne Heroes?

Duchenne HeroesWil jij meedoen aan Duchenne Heroes? Dat kan! Je kan je zowel individueel als in teamverband inschrijven. Voorwaarde aan de inschrijving is wel dat je minstens 2500 euro weet op te halen. Voor de deelnemers staat er voorafgaand aan de tocht nog een trainingsweekend op het programma en er worden clinics georganiseerd. Tijdens die trainingen stomen professionele mountainbikers de deelnemers klaar voor de tocht. Ook kunnen deelnemers zich medisch laten keuren, én ze krijgen hulp en advies bij het werven van sponsoren. Wil je meedoen? Dan kun je je hier inschrijven.

Over Duchenne spierdystrofie

Duchenne spierdystrofie is een spieraandoening die veroorzaakt wordt door een fout op het X-chromosoom. Door deze aandoening wordt het eiwit dat zorgt voor stevigheid in de spiercellen niet aangemaakt. Daardoor breken de spieren af, waardoor iemand met de ziekte niet oud wordt. In Nederland leven ruim 600 mensen met de ziekte.

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer