A line across the Sky wint EOFT publieksprijs

De bergfilm A line across the sky heeft de publieksprijs van de European Outdoor Film Tour gewonnen. De prijs werd toegekend na verkiezingen tijdens 300 voorstellingen in 14 landen. Op de tweede plaats eindigde Unbranded. De derde prijs ging naar de film Tamara.

A line across the sky

De film gaat over de twee klimmers Alex Honnold en Tommy Cadwel die Yosemite verruilen voor het koude hooggebergte van Patagonië. En dat blijkt toch een iets grotere utidaging dan hun 'normale' avonturen in de Californische bergen. Terwijl de twee worstelen met het klimaat en de bergen van Patagonië, verliezen ze de moed en hun humor niet. En dat viel in de smaak bij het publiek.

2e en 3e prijs

De 2e prijs werd toegekend aan de film Unbranded, over de Amerikaanse Ben Masters die samen met een aantal vrienden op zelf geadopteerde en getemde paarden van Mexico tot Canada reist. De film laat de ruige natuur van Amerika zien, van de Grand Canyon tot de droge woestijnen.

De derde prijs ging naar de film Tamara, over bergbeklimster Tamara Lunger en haar tweede poging de K2 te bedwingen.

Meer inspiratie

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!