Tol oostenrijk

Aantal Oostenrijkse wegen vrijgesteld van tol

Fijn nieuws uit Oostenrijk. Het nationale parlement van Oostenrijk heeft besloten een aantal trajecten van de Oostenrijkse snelwegen te vrijwaren van tol.

Op deze Oostenrijkse wegen hoef je geen tol meer te betalen

Het gaat om de wegen A12 Inntalautobahn bij Kufstein Süd, de Rheintal-Walgau Autobahn A14 bij Hohenems, de Westautobahn A1 bij Salzburg, de Mühlkreis Autobahn A7 bij Linz én de Linzer Autobahn A26. De tolverplichting wordt op die wegen per 15 december 2019 opgeheven. Dat is dus nog op tijd voor de wintersport! Vooral de grensovergang bij Kufstein is populair bij bergsporters die vanuit onze regio met de auto naar Oostenrijk gaan.

De belangrijkste reden voor de Oostenrijkers om de tolverplichting op te heffen, is dat ze de snelwegen aantrekkelijker willen maken voor verkeer. Dat klinkt gek, maar er zijn volgens de Oostenrijkers een heleboel mensen die, om de tol te ontwijken, sluiproutes nemen. Dat levert in de omgeving veel overlast op, van lange rijen voor de stoplichten, tot geluidsoverlast en milieuvervuiling. Door de doorgaande snelwegen aantrekkelijk te maken voor verkeer dat niet in de regio hoeft te zijn, hopen de Oostenrijkers dat het doorgaande verkeer de kleine weggetjes minder vaak zal gebruiken.

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden