Een Alpenkoe op een Alpenweide

Adopteer je eigen Alpenkoe of berggeit

Een Alpenkoe op een AlpenweideAltijd al je eigen vee in de Alpen gewild? Of ben je een dierenliefhebber die niets liever wil dan dat paarden, koeien, schapen en geiten een zomer lang op de Alpenweiden kunnen grazen? Dan kun je nu je eigen Alpendier adopteren.

Voor een peterschap via de organisatie Alpspektakel betaal je normaal € 412,-. Daarin zit 10 kilo Alpenkaas, een bezoek aan de Alpenkoe onder begeleiding van de boer en boerin en een overnachting op de boerderij voor één persoon (incl. maaltijden).

Omdat een dier in de Alpen adopteren best wel duur is, is er nu de mogelijkheid om via Alpy vzw met een groep een dier te adopteren. Zo betaal je samen en heeft iedereen de mogelijkheid om het dier te bezoeken en kaas ervan mee te krijgen.

Een boerderij in Klosters (Zwitserland) heeft een aantal koeien waar je uit kunt kiezen. Ze zijn allen eigendom van de familie Roffler-Gubelmann. Klosters ligt in het landelijk gebleven deel van het Prättigau (Graubünden) en staat met zijn romantische dorpssfeer in grote tegenstelling tot de in de onmiddellijke nabijheid gelegen Alpenmetropool Davos.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?