adopteer een koe in valsugana

Adopteer je eigen bergkoe

Kennismaken met het leven op een boerderij in de bergen? Dat kan natuurlijk door tijdens je vakantie eens bij een boerderij of landwinkel langs te gaan. Maar er is veel meer mogelijk! In Valsugana in Trentino kun je namelijk je eigen bergkoe adopteren!

Voor zestig euro adopteer je al een koe. Zelf krijg je een paspoort van het dier thuisgestuurd, met daarin natuurlijk een foto en de naam van het dier, maar ook gegevens over het ras, de boerderij van de koe en een pootafdruk. Met het paspoort in de hand kun je dan tijdens je vakantie op zoek naar ‘jouw’ koe.

Streekproducten van ‘jouw eigen’ koe

Als je bij de door jou geadopteerde koe op bezoek bent, kun je die natuurlijk in de wei bezoeken, voor een mooie foto, of een potje luieren in de wei, maar je kan ook met de boer mee. Die laat je zien hoe hij het afgelopen seizoen voor ‘jouw’ koe heeft gezorgd en hoe hij van de melk allerlei lekkere streekproducten maakt.

Voor de zestig euro die je besteedt, krijg je ook wat terug. Bij het bezoek aan ‘jouw’ koe, kun je ook genieten van de streekproducten die zijn gemaakt met ‘jouw’ koe en haar collega’s. ook na je vakantie kun je die natuurlijk mee naar huis nemen, zodat je thuis nog eens lekker kan nagenieten. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel in de regio. Zo worden de boerenbedrijven in de regio Valsugana ondersteund. Zo snijdt het mes aan twee kanten: want niet alleen de boerenbedrijven worden ondersteund, maar jij hebt ook meteen een mooie bestemming voor je bergvakantie.

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)