Afvallen in nagebootste bergen

Afvallen in de bergen gaat vaak gemakkelijker, daarom hebben wetenschappers een speciale hoogtekamer laten bouwen waar gezonde vrouwen met licht overgewicht kunnen fietsen om sneller gewicht te verliezen. Dat melden de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Wageningen Universiteit.

De onderzoekers willen gezonde vrouwen met licht overgewicht laten fietsen in de speciale hoogtekamer, die op de campus van de HAN staat. Als blijkt dat de vrouwen in de berglucht in die kamer ook sneller gewicht verliezen, wordt inspanning onder hoogtesimulatie een nieuwe afslankmethode met individuele voedings- en bewegingsadviezen. Het project loopt tot eind van dit jaar.

Het zuurstofgehalte van de lucht in de hoogtekamer wordt teruggebracht tot 17 procent. Dat komt overeen met berglucht op een hoogte van 1500 tot 2000 meter. Spieren schakelen op die hoogte over op een andere energievoorziening voor het lichaam. Bij dat proces speelt de lever een belangrijke rol, maar het lichaam verbruikt daarvoor wel meer energie, wat leidt tot gewichtsverlies.

Bron: De Telegraaf

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt