Alpe d'Huzes 2016

Alpe d'Huzes: de berg op tegen kanker

Morgen is het zo ver. Voor de elfde keer lopen of fietsen mensen tegen de steile hellingen van de Alpe d’Huez  om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Aangemoedigd door nog veel meer mensen. Kun je er niet bij zijn? Niet getreurd, je kan de deelnemers aan Alpe d’HuZes live volgen!

Hele week in Alpe d'Huzes-thema 

Al de hele week staat de omgeving van de Alpe d’Huez in het thema van het evenement tegen kanker. Zondag werd de week officieel geopend in Alpe d’Huez. De dagen erna volgende prijsuitreikingen voor innovatief onderzoek naar kanker en werd de Frans-Nederlandse verbroedering gevierd. Vandaag gaan de eerste vrijwilligers van de organisatie zelf al een keer naar boven.

Alpe d’Huzes

Donderdag 2 juni is de dag waar het allemaal om draait. Dan gaan 881 lopers en 3193 fietsers één tot zes keer de berg op. De eersten vertrekken rond half 5 in de ochtend en om half 8 ’s avonds wordt de laatste deelnemer weer bij de finish verwacht. ’s Avonds wordt ook het eindbedrag bekend gemaakt. Het hele programma is hier op de site te vinden.

Volg de deelnemers aan Alpe d’Huzes

Kun je niet naar Alpe d’Huez afreizen om jouw sporters aan te moedigen? Niet getreurd! De verrichtingen van alle deelnemers zijn live te volgen. RTV Utrecht, L1, Omroep West, RTV Noord-Holland, Omroep Flevoland, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost zenden het evenement van 80.00 uur tot 17.00 uur live uit. Ook Omroep Brabant besteedt aandacht aan het evenement met een livestream op de site en een speciale uitzending van het programma Onder Ons. Via de site van Alpe d’Huzes zijn deelnemers ook live te volgen. Wil je helemaal op de hoogte blijven, dan is er nog de Alpe d’Huzes app.

Alle informatie over het volgen van de deelnemers vind je hier. Daar kun je ook vinden hoe je de actie kan steunen

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen