Foto: Alpe d'Huzes - Jannemieke Fotografie; Jannemieke Termeer

Alpe d’Huzes is weer van start gegaan!

Vanochtend vroeg heeft de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen het startschot voor de tiende editie van Alpe d’Huzes gegeven. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ gaan 651 wandelaars en 3.423 fietsers weer één tot zes keer de berg op.

Startschot

Al de hele week is er rondom de Franse berg van alles te doen in het kader van het evenement. Op 1 juni werd de Bas Mulder award voor innovatief en creatief onderzoek naar kanker uitgereikt en 3 juni ging er al een groep vrijwilligers van het evenement de berg op. De Utrechtse burgemeester gaf het startschot precies een maand voordat hij ook de Tour de France mag openen. De twintigste etappe van de Tour gaat dit jaar ook naar de Alpe d’Huez.

TV-verslag

Thuisblijvers kunnen de hele dag de deelnemers volgen via een tijdregistratiesysteem. Maar er kan ook TV gekeken worden. De regionale omroepen RTV Utrecht, RTV Noord-Holland, Omroep Flevoland, Omroep West, RTV Rijnmond, Omroep Zeeland en L1 verslaan het evenement live van 8.00 tot 17.00 uur. Tussen 19.45 en 20.00 uur wordt het voorlopige eindbedrag live bekend gemaakt in een extra uitzending. De presentatie van de uitzending is in handen van Eveline de Bruijn (Hart van Nederland), Bas van Mulken en Job Jan Altena. Marco Verhoef is als weerman aanwezig in de Franse Alpen.

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?