Alpen zonder koebel?

Alpen zonder koebel?

Alpen zonder koebel?Wanneer je vaker in het Alpengebied in Zwitserland bent geweest ken je het tafereel wel: koeien grazend op een grashelling met de karakteristieke koebel om hun nek. Als het aan de in Zwitserland woonachtige Nederlander Nancy Holten ligt komt hier binnenkort een einde aan.

Dierenmishandeling

De veganist ziet de typische Zwitserse bellen als dierenmishandeling en is een actiepagina op Facebook begonnen. Zwitserse veganisten pleiten al langer voor afschaffing van de bel omdat het lokaliseren van koeien doormiddel van een bel niet meer van deze tijd zou zijn en het gehoor van de dieren beschadigd kan worden. Met de actie haalde zij zich de woede van veel Zwitsers op de hals, die stellen dat Holten maar weer naar Nederland moet verhuizen als ze het traditionele geluid van de koebel zat is.

Geluidsoverlast

Het is overigens niet de eerste keer dat Holten zich tegen een Zwitsers fenomeen verzet. Vlak voor Kerst diende ze al een klacht wegens geluidsoverlast in omdat elke ochtend om zes uur de kerkklok in haar woonplaats Gipf-Oberfrick minutenlang luidt. Ze heeft dus overduidelijk de klok horen luiden, en weet daarnaast ook waar de klepel hangt: om de hals van de koe.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer