Bruine beer in een Duits wildpark

Alpenlanden blijven in de ban van beer ‘M13’

Bruine beer in een Duits wildparkNadat twee weinig schuwe beren een paar dagen geleden bij het Tirolse Pfunds de nodige beroering veroorzaakten, is een van de dieren nu de grens met Zwitserland weer overgestoken. Ook daar verscheen hij in de buurt van huizen. Zwitserse en Oostenrijkse media volgen de bewegingen van ‘M13’ inmiddels op de voet.

‘Komen de beren ook naar Vorarlberg?’, vroegen de media zich daar af. En in Duitsland herinnerden kranten hun lezers aan ‘Bruno’, een beer die in 2006 in Zuid-Beieren rondliep.

Nadat twee nieuwsgierige dieren vanuit Italië via Graubünden naar Tirol waren gewandeld, was de vraag wat hun volgende bestemming zou zijn. Een van de dieren is teruggekeerd naar Zwitserland, zo bleek donderdag.

Het gaat om de beer M13, die vanwege zijn eerdere uitstapjes in bewoond gebied een zender om heeft gekregen. In Unterengadin werd het twee jaar oude mannetje door boswachters en buurtbewoners waargenomen. Omdat het dier zich in de gemeente Tschlin wederom dichtbij huizen vertoonde, heeft een wildopzichter het dier met een schot rubberhagel moeten verjagen. Voor zover bekend heeft de beer nog geen schade veroorzaakt.

Bekijk hier een filmpje en foto's van M13, die eerder zijn genomen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!