Plaatje van de Alpiene Parkeerschijf

Alpine parkeerschijf geeft meer duidelijkheid aan bergredding

Plaatje van de Alpiene ParkeerschijfOp de blauwe parkeerschijf die we kennen, is er een alpiene parkeerschijf ontwikkeld, die vanaf deze zomer gebruikt wordt. Op die parkeerschijf zet je de verwachte terugkomtijd van je wandeling in de bergen. De politie kan op deze manier zien hoelang een klimmer of wandelaar weg is en kan desnoods een zoekactie starten. 

Het initiatief kwam van de burgemeester van Johnsbach die vond dat het voor de politie en bergredding op deze manier duidelijker aangegeven wordt of een klimmer misschien in nood is. Meerdere keren is het hem opgevallen dat er na een weekend nog enkele auto’s op parkeerplaatsen overblijven. Het is dan onduidelijk of de politie of bergredding een zoekactie moeten beginnen om de eigenaren ervan op te sporen. Met een verwachte terugkomtijd (en –dag) is dit makkelijker in te schatten.

De Alpiene parkeerschijf wordt in de zomer van 2013 verspreid in 20 verschillende Oostenrijkse 'bergbeklimmers'-dorpen en kunnen gratis gehaald worden bij VVV kantoren.

Bron: Oostenrijkse Alpenvereniging

Plaatje van de Alpiene Parkeerschijf

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen