Berghut in de sneeuw.

Amerikaanse politie is beruchte bergcrimineel op het spoor

Berghut in de sneeuw. Foto Phil WhitehouseHet zuiden van Utah in de Verenigde staten wordt al jarenlang onveilig gemaakt door een geheimzinnige landloper, die inbreekt in berghutten en vervolgens in het bos verdwijnt met de buit. Onlangs heeft de politie de identiteit van de man weten te achterhalen, maar gevonden hebben ze hem nog niet.

Al ruim vijf jaar weet Troy James Knapp, zoals hij nu blijkt te heten, uit handen te blijven van de politie. Bewapend en in camouflagepak doorkruist hij de wildernis van de Rocky Mountains, een spoor van inbraken achterlatend. Het enige dat de autoriteiten van hem gevonden hebben is een aantal verlaten kampen, met wapens en voorraden. Nu heeft men vingerafdrukken aangetroffen in een geplunderde berghut, die zijn identiteit verraadden.

Knapp blijkt negen jaar geleden vrijgelaten te zijn uit een gevangenis in Californië, waarna hij een eenzaam leven is gaan leiden. Zijn familie verklaart niets meer met hem te maken te willen hebben. De afgelopen jaren hebben er geen gewelddadige confrontaties met hem plaatsgevonden, maar de autoriteiten in Utah noemen hem ‘mogelijk gevaarlijk wanneer in het nauw gedreven’.

’s Zomers verblijft de mysterieuze bergcrimineel in geïmproviseerde kampen diep in de bossen, ’s winters dringt hij afgelegen berghutten binnen op zoek naar voedsel en warmte. Sommige laat hij daarbij netjes en schoon achter, andere worden bijna compleet verwoest. De laatste tijd laat Knapp daarbij af en toe een briefje achter. Zo schreef hij: “Ga van mijn berg af”, en “Hey Sheriff… Ik stop je in de grond!”

Bewoners van het gebied zijn blij dat de identiteit van de man nu eindelijk bekend is, en hopen dat hij snel wordt opgepakt.

Bron: Washington Post

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt