Architectuurdagen in Vorarlberg

Architectuurdagen in Vorarlberg

Architectuurdagen in VorarlbergIn de Oostenrijkse staat Vorarlberg vinden op 1 en 2 juni de jaarlijkse 'Architectuurdagen' plaats. Verschillende architecten uit de deelstaat doen mee aan deze happening om te laten zien wat de relatie tussen architectuur, natuur en leefomgeving kan zijn. Omdat Vorarlberg een specifieke, moderne stijl heeft qua architectuur leent de regio zich perfect voor dit meerdaagse evenement.

Het thema van dit jaar is 'Open for Spaces, Welcome to Life!' In dit kader zullen onder andere kunstinstallaties, filmprogramma's en workshops worden ingezet om te laten zien hoe mensen hun leefomgeving positief kunnen beïnvloeden, door zich te verdiepen in architectuur en vormgeving. Ook wordt ernaar gestreefd om de communicatie tussen bouwplanners, en grond- en huizenbezitters te verbeteren. Voor professionals uit de sector is er ook genoeg te doen. Zij kunnen nieuwe contacten leggen, inspiratie opdoen of zelfs een optie op een stuk grond nemen.

De stad Dornbin staat tijdens de dagen centraal. Hier worden open studio's, busreizen naar belangrijke werken in het Bregenzerwald en fietstochten naar moderne architectuur georganiseerd. Verder wordt er veel aandacht besteed aan het werk van architecten uit het nabijgelegen Liechtenstein. Voor de participerende architecten is het evenement een buitenkans om alle betrokken partijen met hun werk bekend te maken in de meest brede en eclectische manier die mogelijk is.

Meer informatie vind je hier.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!