Arlbergtunnel gesloten

Arlbergtunnel heel de zomer dicht

Vanaf 24 april tot 2 oktober 2017 is de bekende Arlbergtunnel tussen Vorarlberg en Tirol volledig gesloten. Er worden ingrijpende renovaties doorgevoerd aan de veiligheidssystemen en verlichting.

Na 38 jaar ‘diensttijd’ ondergaan de veiligheidssystemen in en rond de veertien kilometer lange verkeersader onder de Arlbergpas een totale verbouwing. Zo worden onder meer de brandbeveiliging en de videobewaking vernieuwd en komen er zelfs nieuwe, extra vluchttunnels met in totaal 37 nieuwe evacuatieroutes. Met de renovatie is 155 miljoen euro gemoeid.

In een filmpje worden de werkzaamheden aan het veiligheidssysteem van de Arlbergtunnel toegelicht.

Alternatieve routes voor de Alrbergtunnel

Dagelijks rijden er zowat achtduizend auto’s, bussen en vrachtwagens door de toltunnel. Vakantiereizigers naar het westen van Tirol of de Vinschgau (Zuid-Tirol) worden op alternatieve routes gewezen, zoals over de Arlbergpas (gratis) naar Sankt Anton, of anders via de drukke Fernpas vanuit Kempten (D) richting Imst. Deze laatste route is trouwens in de weekends van juli tot en met oktober de enige optie voor auto’s met een aanhanger of caravan zwaarder dan 750 kilogram.

Niet fietsen op de Arlbergpas

Vanwege de verwachte toename van verkeer is er voor fietsers een rijverbod op de Arlbergpas ingesteld gedurende de hele periode. Houd er daarom rekening mee dat vooral in de zomerweekends je reis naar het westen van Tirol langer zal duren dan anders (PP). 

Hier vind je meer informatie over werkzaamheden aan de Arlbergtunnel

 

Meer inspiratie

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)