st anton_foto chelmsfordblue

Avontuurlijk filmfestival St. Anton am Arlberg

st anton_foto chelmsfordblueVandaag gaat in het skigebied Arlberg het ‘Filmfest St. Anton’ van start. Vijf dagen lang worden nationale en internationale berg- en avontuurfilms getoond. Het filmfestival wordt geopend door de bergbeklimster Gerlinde Kaltenbrunner en haar partner en collega-klimmer Ralf Dujmovits Kaltenbrunner met de tweedelige portretfilm over haar successen en tegenslagen op de Himalaya.

Op woensdag is de Zwitserse bergbeklimmer Roger Schäli te gast en worden drie films van hem getoond. Twee daarvan gaan over zijn beklimming van de Eiger-noordwand. Tevens bezoekt Peter Habeler deze dag het filmfestival en wordt het portret ‘Wat is er van Peter Habeler geworden?’ gepresenteerd. Op vrijdag staat het ‘extreme klimmen’ zoals boulderen en ijsklimmen op de voorgrond. Dave MacLeod zal hier de film ‘The Long Hope’ over zijn extreme klimroute op de Britse klif presenteren en daarnaast zijn de films ‘Outside The Box’ met klimster Anna Stöhr en ‘Wall Addicted’ met wereldkampioen Johanna Ernst te zien.

Op zaterdag tonen de freeriders Stefan Häusl en Björn Heregger hun nieuwe film ‘Lost and Found’ en in de Vallugazaal worden ‘full-length’ films afgespeeld, waaronder de award winnende ‘Wolves Unleashed’ over dressuurwerk met wolven in Siberië.

Het filmfestival duurt tot 1 september en biedt een kijkje in de wereld van alle soorten bergsport zoals paragliding, extreem skiën, slacklining, boulderen, freeriden en sportklimmen. Kijk hier voor het complete programma.

Bron: Tirol.orf.at

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen