Mondsee. Foto Lyng883

Bange klimmer durft niet verder

Mondsee. Foto Lyng883Een klimmer moest zaterdagmiddag met een helikopter van de Drachenwand in het Oostenrijkse Mondsee gehaald worden, omdat hij tijdens de beklimming niet meer verder durfde.

De man was op twee derde van de beklimming van de Drachenwand, toen hij uit angst voor de 400 meter diepe afgrond onder hem, geen stap verder meer durfde te zetten. De man was alleen onderweg en deed uiteindelijk een noodoproep. Twee reddingswerkers stonden hem bij tot hij met een helikopter gered kon worden.

Het gebeurt zeker vijf keer per jaar dat klimmers van de Drachenwand gehaald moeten worden. Doordat de klimroute op 900 meter hoogte ligt en aan de rand kijken klimmers in een diep ravijn. Sommige klimmers durven hierdoor niet meer verder te gaan.

Ook in Scheiblingstein moest een helikopter ingezet worden om een echtpaar te redden. Bij een bergwandeling verdwaalden zij doordat de route slecht aangegeven stond. Ze kwamen op een steil, met rotsblokken bezaaid terrein en konden niet meer verder of terug. Een helikopter ging met twee reddingsteams uit Lunz en Lackenhof op zoek naar het echtpaar en hun hond. 

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?